укр eng
 

Комітети підприємців

Друге засідання Комітету підтримки експорту та інвестицій – діалог влади та бізнесу

Триває активна робота Комітету підтримки експорту та інвестицій Київської торгово-промислової палати. 4 лютого відбулось вже друге засідання, що проходило під головуванням Віктора Шевченко – CEO  «ZAMMLER». Він підсумував, які поставлені задачі виконані і на чому варто загострити увагу в подальшому:

«Ми всі розуміємо, що цей  рік стане викликом для українських експортерів. Тому активно включаємось в роботу, націлену на взаємодію українського бізнесу із колегами з інших держав та активний пошук нових ринків збуту для наших підприємців».

Участь у засідання взяли заступник міністра МЗС України Дмитро Сєнік, віце-президент Торгово-промислової палати України Валерій Король, віце-президент Київської ТПП Володимир Коляденко, директор Центру підтримки експорту КТПП Ірина Зеленіна, представники ТППУ за кордоном та члени Комітету.

Володимир Коляденко відзначив, що перші кроки роботи Комітету почали активно реалізуватися:  

“Вже є телеграм-канал Комітету, закінчується створення сайту, розроблена анкета, проводиться опитування експортерів. Апробуються різні форми використання можливостей ТПП у співпраці з державними органами: Міністерством економіки, Міністерством Закордонних Справ, Митницею, діловими радами, двосторонніми міжурядовими комісіями, нашими представниками за кордоном».

Заступник міністра МЗС України Дмитро Сенік заявив про націленість Міністерства на активну підтримку українських експортерів.

«Напрям економічної дипломатії нині виходить на перший план і потребує додаткових ресурсів та уваги. Якщо раніше діяльність по підтримці експорту в нашій країні була певною мірою реактивною, то тепер є бачення та  проактивна позиція у цьому напрямку. Є департамент економічної дипломатії, який зосередився саме на підтримці економічного експорту. Розраховуйте на нашу підтримку, ми максимально заточені на підтримку наших експортерів при виході на нові ринки», - додав заступник міністра МЗС.

Дмитро Сєнік також розповів, що у 2020-му МСЗ започаткувало онлайн брифінги між українськими експортерами та нашими послами у різних країнах  - щодо обміну інформації по специфіці місцевих ринків. Минулого року провели 10 таких брифінгів. Цього року серед пріоритетів - онлайн брифінги з усіма українськими посольствами в Африці, адже Україна у 2021 році має намір посилити свою присутність на Африканському континенті. 

Те, що дипломатичні представництва за кордоном - дієвий інструмент для  українських бізнесменів, відзначив і Валерій Король, віце-президент Торгово-промислової палати України. Адже робота з бізнесом у країні перебування - важливий аспект для налагодження роботи між українськими та закордонними підприємцями. Також він наголосив на необхідності для експортерів вміти підлаштовувати свою роботу під нові умови.

“Нам всім треба усвідомити, що постковідного періоду не буде, коронавірус увійшов в наше життя і нам треба працювати далі, беручи до уваги, що ковід постійно з нами.  Тож нині одне з головних завдань - підвищення ефективності нашої діяльності у нових умовах”, - підкреслив Валерій Король.

Про механізм взаємодії з експортерами розповіли представники Торгово-промислової палати України за кордоном, а саме Ірина Бурштейн (Ізраїль), Бахтарі Хедіятолах (Дубай), Паоло Ді Лулло (Італія), Міша Мігдал (США), Володимир Федюк (Королівство Іспанія). Обговорили найактуальніші проекти, на які є запит у інших країнах, механізм взаємодії з українським бізнесом, потенційно цікаві напрямки для розвитку українського експорту.

Під час засідання було обрано заступника Голови Комітету - нею стала Анна Горкун, CEO “Inkerman Ukraine”. Її компанія реалізує амбітну мету - зробити українське вино візитною карткою України на виноробній карті світу.

 «Я з гордістю та шаною приймаю цю посаду. Мені хочеться, щоб українські продукти знайшли своє достойне місце на міжнародній карті. Я впевнена, що Україні є чим пишатися. На прикладі власної компанії і тими зусиллями які я маю, буду намагатися допомагати іншим компаніям рухатися в сторону розширення розвитку і звичайно здобуття визнання їх продуктів на міжнародній арені», - наголосила Анна Горкун.

Ірина Зеленіна, директор Центру підтримки експорту КТПП, повідомила про виставку Gulfood 2021 та можливості, які відкриваються перед її учасниками.

«Український стенд буде представлений 33 компаніями. Цього року нас підтримала програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України”.  Крім того, підтримку надає Export Promotion Office, Міністерство закордонних справ і Посольство України в ОАЕ. У зв’язку з обмеженнями, діловий візит бізнес-делегацій вирішили перенести на інший термін. Для тих, хто не зміг взяти участь цього року, а бажаючих було багато, ми пропонуємо участь у каталозі, що буде промотований спільно з МЗС та Export Promotion Office», - розповіла Ірина Зеленіна.

На завершення голова Комітету Віктор Шевченко закликав експортерів долучатись до опитування щодо проблем, з якими вони зіштовхуються при експорті. 

Долучитись до опитування можна за посиланням https://cutt.ly/Jkkh8Vf

Нагадуємо, на основі опитування буде розроблений подальший план роботи Комітету на 2021 рік з метою вирішення ключових проблемних питань. Дедлайн проходження опитування - 12.02.2021.

Читайте також:Галузеві комітети підприємців при Київській ТППСКЛАД ЧЛЕНІВ КОМІТЕТУ ЖІНОК-ПІДПРИЄМНИЦЬ Київської торгово-промислової палатиКомітет підтримки експорту та інвестицій КЕІКриміналізація товарної контрабанди: загрози від прийняття законопроекту №5420 в запропонованій до першого читання редакціїЧи забезпечить новостворене БЕБУ (Бюро економічної безпеки України) усунення дублювання функцій різних правоохоронних органів по боротьбі з економічними злочинами (контролю бізнесу)?Зберігати сили та концентрацію уваги – запорука успіху!Комітет підтримки експорту та інвестицій: подальші кроки задля просування експортного потенціалуНові ініціативи, продуктивна робота та перспективні можливості Комітету жінок-підприємниць КТПП у 2021 роціКомітет підтримки експорту та інвестицій при Київській ТПП – як практичний інструмент для українських експортерівКоронавірус, карантин, бізнес - закон!

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis