укр eng
 

Інформація партнерів

Діти, що постраждали від війни в Україні, проходять безкоштовну реабілітацію

18 вересня по 30 вересня 2022 року проходить Другий заїзд безкоштовного реабілітаційного табору Wonder Camp для 50 дітей-сиріт; дітей, загиблих захисників України; дітей з сімей внутрішньо переміщених особі віком від 6 до 16 років.

Перший заїзд безкоштовного реабілітаційного табору пройшов з 30 липня по 11 серпня 2022 року. Проєкт реалізовує Міжнародний Благодійний Фонд «AHEAD Foundation» у співпраці з Соціальною службою Крижопільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області на чолі із Заступником селищного голови Валентиною Чабанюк, де діти знайшли свій прихисток через війну.

За офіційною статистикою більше 7,5 млн українських дітей постраждали через безжальну війну і кожен з них негайно потребує психологічної реабілітації. Проєкт Wonder Camp – це команда психологів, що розробили спеціальні індивідуальні та групові заняття. У спортивно-анімаційну програму табору нативно інтегрована концепція інтерактиву «мирне місто».

Програма табору включає у себе казко-терапію, пісочну терапію, тілесно-дихальну терапію, хібукі-терапію, нейровправи. Окрім цього, діти приймають участь у спортивних активностях, грають в теніс, відпочивають біля басейну, займаються походами в гори та на полонини в комплексі з арт-терапевничними заняттями. Ключова мета  Wonder Camp – дати змогу дітям відпустити свої страхи, відпочити та відновити свій емоційний та психологічний стан.⠀

«Сьогодні напрямок «Відбудова дитинства» для Фонду є головним пріоритетом. Адже травмовані діти – це глобальна проблема відкладена в часі, катастрофічні наслідки якої ми побачимо через десятки років, коли ціле покоління науковців, підприємців та державних діячів не зможуть повноцінно нести свою Місію, ставлячи під загрозу майбутнє нашої держави та наступних поколінь», – коментує Тетяна Чесакова, засновниця Ahead Foundation.

До реабілітаційного табору запрошують дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, загиблих захисників України; дітей з сімей внутрішньо переміщених особі з Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської, Миколаївської, Київської та Одеської областей, що пережили окупацію та втратили свої домівки.

За словами заступника голови Крижопільскої селищної ради Валентини Чебанюк, подібні ініціативи є вкрай необхідними для відновлення психологічного та емоційного стану постраждалих дітей: "Діти є дуже уразливими і самостійно не можуть справитись із своїм станом. На допомогу їм прийшов Фонд. Вони зробили неймовірну справу – організували відпочинок і реабілітацію діток у чудовому курортному українському Буковелі».

Перший заїзд табору був організований в Карпатах в с. Татарів Івано-Франківської області на території готельного комплексу «Коруна».

Своїми відчуттями про реабілітацію та відпочинок поділились також діти та їх батьки.

«Я їду додому з думкою, які добрі люди збирали гроші для нас всіх. Ми дуже Вам дякуємо», – розповів учасник першого заїзду реабілітаційного табору тринадцятирічний Ян Бурдейний.

«Це найкращий табір, в якому я був. Я так сильно хочу назад. Сподіваюсь, я зможу ще раз колись поїхати», – поділився емоціями учасник першого заїзду реабілітаційного табору тринадцятирічний Максим Незгода.

«Подяка організаторам, волонтерам та всім причетним до цього чудового відпочинку) Море вражень та емоцій) Як безмежним є милосердя Ваше, так нехай безмежними будуть доброта, щастя, любов і достаток у Ваших сім’ях та домівках. Миру всім!, – ділиться враженнями мама тринадцятирічного Юри Філіпа Тетяна. 

«Величезна подяка всім організаторам, психологам, педагогам, медсестрі і всьому персоналу за такий неймовірний відпочинок. Програма оздоровлення була на вищому рівні, дуже насичена програма, цікаві майстеркласи – це все велика робота, за що ми вам дуже вдячні. Кожного вечора дитина в захваті розповідала, що вони робили. Дякую вам за доброзичливе відношення до дітей і за ваше терпіння і любов! P.S. Окреме спасибі за організацію дня народження сину!», – написала мама дванадцятирічного Ярослава Кузьменко Олена.

Команда Фонду залучила до проєкту професійних досвідчених психологів, які мають багаторічний практичний досвід роботи з дітьми з різними психологічними травмами.

Друга зміна табору “Wonder Camp” стартувала в Готелі "Сільверокс", що розташований у тихому, мальовничому районі Буковеля з дещо зміненою програмою реабілітації:

  • Важливим нововведенням стала хібукі-терапія. Це новітній метод психотерапії, заснований ізраїльським лікарем Шай Хен-Галем. Він спрямований на перенесення страхів, переживань, тривоги дитини на іграшкового друга через піклування про нього. М’яка іграшка допомагає дітям пережи травматичні події
  • Також до Фонду долучились партнери  ГО «Можливості.Мотивація.Медіа» зі своїм проєктом «Чарівний дзвінок». Тепле спілкування та  розвиваючі ігри  з чарівним персонажем-педагогом Морквинкою — це можливість "знеболити" почуття тривоги і втрати, та  повернути або укріпити віру малечі у дива, добро та любов
  • Враховуючи погодні умови, заняття великим тенісом змінили на спортивно-анімаційну програму та більше часу приділяють творчості. У той же час, залишили прогулянки на свіжому повітрі та розважальні програми біля вогнища

Фонд продовжує працювати над залученням коштів від меценатів, бізнесу та міжнародних партнерів для організації наступних заїздів реабілітаційного табору. Всі, у кого є бажання підтримати табір та стати частиною його третьої зміни, можуть пройти за посиланням у профілі сторінки Фонду, або написати листа на e-mail: cooperation@ahead.fund

Презентація

 

Довідка

Міжнародний Благодійний Фонд «Ahead Foundation» створений компанією «Ahead International» www.ahead.com.ua для допомоги Україні під час війни.

Головною Місією Фонду є відбудова України:

  • ВІДБУДОВИ дитинства  – матеріальна та психологічна підтримка маленьких українців, які постраждали під час війни
  • ВІДБУДОВИ культурних зв’язків України зі світом  – підтримка художників, митців та артистів
  • ВІДБУДОВИ інфраструктури зруйнованих міст – підтримка шкіл, дитячих будинків та садків.

 

Вікторія Свербиненко

Координатор проєкту

+380 73 129 66 59

 v.sverbinenko@ahead.fund

Читайте також:«Вибір року» в Україні запрошує торгові марки виробників позмагатись за статус №1 у своїй нішіМедичний центр «ЛАРАДЕНТ»Компанія ATHLETICS, лідер на ринку товарів для спорту та активного відпочинкуОстанні тижні реєстрації на курс «Девелопмент нерухомості»Серія вебінарів на тему: «Можливості залучення безповоротної фінансової допомоги для бізнесу»Головне видання для менеджерів природоохоронної діяльностіЧлен Київської ТПП підприємство «Київполіграфмаш» розробили нову модель флексодрукарської машиниКомпанія ADELIX розробила безконтактний сканер температури TS-50 для оперативного і безпечного вимірювання температури тіла людини в пропускних системах контролю доступуЛіквідація ТОВ, як закрити компаніюЮвелірна компанія DIAMOND of LOVE змінила місце розташування

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis