укр eng
 

Онлайн-журнал

«Nomad – чемпіон бездоріжжя, здатний дивувати. Підкори Україну з Nomad»

Олег Грицак,  Вадим Шкавро.

Новий український всюдихід Nomad вперше представили широкому загалу в рамках міжнародної виставки «Зброя та безпека – 2021». Ця виставка – подія для України непересічна і цього року вона стала унікальною ще й завдяки великій кількості нових експонатів, серед яких був Nomad.

Про неймовірні можливості всюдихода Nomad, який, за словами розробників, зможе здивувати не лише український, але й світовий ринок, про шлях від ідеї до серійного виробництва, про місяці  випробувань, тестів, вдосконалень, ми розмовляємо з представником власника компанії Mad Nomad Олегом Грицаком та директором компанії  Вадимом Шкавро.

-Пане Олеже, як народилася ідея створити саме такий автомобіль?

-Не зовсім автомобіль, всюдихід! (Олег Грицак посміхнувся, - прим. ред.). З’явилось бажання створити першу саме українську розробку, спроможну конкурувати з уже  відомими іншими моделями.

Ідея втілена в життя командою однодумців – талановитими конструкторами, військовими, спортсменами-екстрималами. Всі вони різні люди з унікальним досвідом, які добре розуміються на off-road, принципах конструювання  нових високоякісних моделей, з урахуванням наявного передового досвіду.  Команда також добре усвідомлює наскільки важливими є поєднання надійності, екстриму та безпеки.

Команда Mad Nomad це молоді люди зі спільними цінностями та цілями. Довіра, взаємоповага, підтримка, мотивація, драйв, здорова конкуренція – це те, що нас об’єднало.

Спочатку, дійсно, має бути ідея. І, якщо поталанить зібрати групу мотивованих однодумців, обов’язково з’явиться щось нове, не тривіальне, здатне дивувати. Саме так і був побудований Nomad.

А ще було багато тисяч пройдених за два роки кілометрів із затентованим причепом між Дніпром та Києвом, втома, справжнє бездоріжжя імпровізованих «полігонів» для випробовувань північніше Києва, прикрі розчарування від виявлених недоліків техніки, але значно більше приємних усвідомлень того, що ми це зробили.

Ми пишаємось, що це перший український всюдихід з початку до кінця сконструйований та виготовлений в Україні. Всюдихід, який дає баланс шаленого адреналіну, а також безпеки і комфорту.

-Пане Вадиме, чи був якийсь прототип, на базі якого створювався Nomad?

-Так, ним був Thor. Правда, із спільного у Nomad і Thor лише зовнішність.

-Коли Ви прогнозуєте серійне виробництво?

-Вже розпочато, у нинішньому, 2021 році. На сьогоднішній день попит активно зростає, підприємство отримує нові замовлення і це нас змушує думати над масштабуванням виробництва. На даний час ведуться переговори з потенційними партнерами про постачання всюдиходів на іноземний ринок.

- Ваша компанія створила всюдихід, який відповідає всім потребам споживачів та ринку…

- Ми створили технічно сучасний і комфортний всюдихід. Він є своєрідним конструктором. У ньому може бути втілено широкий спектр побажань  клієнта - від додаткового освітлення, оформлення салону,  мультимедіа, установки спеціальних кріплень, відповідних оснащень під інвентар для тривалих екстремальних експедицій, подорожей, полювання, риболовлі тощо.

Всі побажання клієнта щодо додаткового обладнання обговорюються на стадії укладання договору. Стандартний термін виготовлення всюдиходу за індивідуальним замовленням – 3 місяці, або ж можна придбати одну із готових машин.

 -Пане Олеже, Nomad зазнав багато випробувань на шляху до досконалості…

-Дійсно так, це - сотні годин випробовувань у різні пори року, у лісах, полях, на болотах і озерах, у пісках та глибокому снігу. Nomad та його агрегати піддавалися навантаженням, здавалося б, за межею можливого. Але саме це довело міцність його конструкцій, надійність його вузлів і агрегатів. Особливу увагу було приділено безпеці людей всередині всюдиходу при потраплянні у нештатні екстремальні ситуації.

- Пане Вадиме, підприємство на сьогодні сертифікувало випуск всюдихода?

Варто та важливо зазначити, що як виробник всюдиходів, компанія Mad Nomad – перша та єдина на сьогодні в Україні, зареєстрована в базі Держпродспоживслужби, яку адмініструє ДП «Держреєстри України» Міністерства юстиції України.

Наше підприємство пройшло сертифікацію, за результатами якої отримало сертифікат відповідності. Хочу додати, що всюдихід Nomad є єдиним на сьогодні в Україні, у конструюванні якого встановлений каркас безпеки (ROPS), що пройшов всі краш-тести, які проводились з урахуванням відповідних умов при майбутній експлуатації.

Нещодавно можливості всюдихода на практиці перевірив Defense Express (-Інформаційно-консалтингова компанія Defense Express висвітлює питання оборонно-промислової політики, військово-технічного співробітництва, а також політики оборони і безпеки держави - прим. ред.), влаштувавши випробування всюдиходу. Результати вразили та перевищили наші сподівання.  У ході експерименту Defense Express Nomad доволі спокійно потягнув по ґрунтовому покриттю одразу БТР-3 з «Дозор-Б», загальна вага яких становить більше 20 тонн.

Також Nomad зміг взяти на себе роль аеродромного тягача та потягнув Boeing-737, вага якого становила близько 40 т. Але ми з впевненістю можемо сказати, що це далеко не його межа. Силова установка, а головне - трансмісія всюдихода, яка є нашою запатентованою розробкою,  не підвела.

Які нові технічні  рішення є у автомобіля?  Його переваги?

Кузов всюдиходу виготовлений з композитного матеріалу на поліефірній основі. До нас це не використовувалось при конструюванні подібної техніки.

Nomad має надійну редукторну трансмісію. Уся потужність 129-сильного 2,8-літрового турбодизельного двигуна американського виробника Cummins ISF2.8  через 6-ти ступеневу механічну коробку перемикання передач французького виробництва передається на центральні і звідти розподіляється на колісні редуктори. Підкачка шин всюдиходу здійснюється двома автономними компресорами, що дозволяє підіймати тиск у шинах навіть із вимкненим двигуном.

 Об’єм корисного простору всередині салону дозволяє модифікувати його під будь-які завдання. За бажанням власника всюдихід може перевозити до 4 осіб або бути додатково обладнаним під індивідуальні цілі. До того ж, Nomad володіє не тільки приголомшливою прохідністю, але і комфортом. Крім цього, в салоні всюдиходу, можна зручно заночувати, навіть при -20° морозу.

Поєднання інноваційних інженерних рішень робить Nomad одним з найнадійніших всюдиходів у своїй категорії.

Конструкція всюдихода забезпечує  подолання перешкод на усіх типах ґрунтового покриття. Завдяки корпусу, всюдихід здатний підкорювати не лише тверді та несучі поверхні, але й воду.

-Хто Ваші партнери?

-При виробництві Nomad використовується великовузлова збірка, тому підприємство дуже ретельно підходить до вибору партнерів, які б могли  виконувати підрядні замовлення та відповідали високим вимогам якості та надійності.  У першу чергу, це – передові українські підприємства з металообробки , такі як: ТОВ «НВП «РІЧ»,  ТОВ «Резинопласт», ТОВ «Авангард СВМ Сервіс»,  ТОВ «Дніпропетровський дослідно-інструментальний завод», ПАТ «Дніпрополімермаш», а також офіційні дилери компаній Cummins в Україні, французької Renault , Raptor Великобританії та багато інших.

Ми розуміємо, що кожний із нас прагне  для себе, своїх близьких обрати найкраще! Ми впевнено можемо сказати, що після тест – драйву,  Nomad підкорить Ваше серце! Чемпіон по бездоріжжю, пройде там, де іншим не під силу.

Спробуйте Nomad і ви не пошкодуєте!

-Ваші побажання нашим підприємцям і читачам журналу?

-Хочемо побажати всім мирного неба, процвітання, реалізації найсміливіших ідей, надійних партнерів та вдячних клієнтів!

Особливо важливо в жорстких умовах карантину не лише зберегти власний бізнес, а й дбати про свої колективи, підтримати важливі  соціальні проєкти. Будьте сміливими, оригінальними, надійними! Будьте рішучими та енергійними! Відкривайте, підкорюйте Україну та світ разом з Nomad!

–Дякуємо за інтерв’ю!

Український всюдихід Nomad 

Двигун – CUMMINS 2.8 ISF (турбодизель, 310Н*М, 129 К/сил)

Коробка передач – механічна, шестиступенева

Кузов – композитний матеріал на поліефірній основі

Габаритні розміри Д/Ш/В – 3600/ 2530/ 2570 мм

Кліренс – 580мм

Максимальна швидкість: сушею – до 50 км/год., на воді – до 7 км/год.

Маса суха/споряджена – 2 200/3 000 кг.

Шини – безкамерні, наднизького тиску –1 640/640/24.

Об’єм паливного бака – 90 л.

Середня витрата палива – 4 л/год.

Де може бути використаний Nomad?

Не лише для активного та сімейного відпочинку, екстремальних подорожей, ідеального корпоративного тимбілдингу. Тактико-технічні  характеристики Nomad дозволяють реалізувати його можливості під час:

-проведення аварійно-рятувальних операцій, у тому числі, доставки у важкодоступну місцевість речей першої необхідності, обладнання, спеціального медичного устаткування та інших вантажів;

-проведення екстреної евакуації постраждалих з місць стихійного лиха, гірської та болотистої місцевості;

-геологорозвідки, єгерської служби, досліджень важкодоступних місць, подолання боліт, водних перешкод, доставки вантажів, рятувальних операцій під час паводків та інших стихійних лих;

-забезпечення охорони та контролю важкодоступних місць держаного кордону;

-виконання військових завдань, проведення розвідувально-пошукових робіт та виконання інших військових завдань, у тому числі, переміщення та забезпечення тимчасової дислокації на ньому спеціального обладнання військового призначення. Можливе оснащення кузова легким бронюванням.

Вартість Nomad в базовій комплектації, що включає: блокування диференціалів, пічку, автономний обігрівач, підігрів переднього та заднього скла, оздоблення салону еко-шкірою – бл. 2 млн. 600 тис. грн. Тип додаткового обладнання та його вартість обговорюється індивідуально.

Передбачено «люксову» комплектацію: шкіряний салон, підігрів сидінь, кондиціонер, засоби зв’язку, лебідка, круговий огляд (360 °) та багато ін.

Контакти:

08114, Україна, Київська область, Бучанський район, с. Стоянка, 21 км Житомирського шосе, буд. 11

ТОВ «МЕД НОМАД», тел. +38 097 007 007 1

ТОВ «ТД «Українські всюдиходи», тел. +38 098 747 01 01

Читайте також:Що дасть послуга Virtual security team для вашої компанії?На варті вашого здоров’я – 3 захисники імунітету«DIGITAL EXPO – УКРАЇНСЬКІ ТОВАРИ І ПОСЛУГИ» - ІНСТРУМЕНТ ІЗ ПОШУКУ ІНОЗЕМНИХ ПАРТНЕРІВ, НЕ ВИХОДЯЧИ З ОФІСУОльга ДРАЧЕВСЬКА: Режим paperless у діїКоманда 33 MEDIA презентувала нове Міжнародне інформаційне агентство «Укрпрес-інфо» та нові національні проєктиСтефан СОФРОНІЄВ: «Кожен бізнесмен є «послом» своєї країни»ІРИНА ЗЕЛЕНІНА - Жінки-підприємниці столиціРаїса МИХАЙЛОВА - Жінки-підприємниці столиціСВІТЛАНА НАЩОКІНА - Жінки-підприємниці столиціЄВГЕНІЯ МОСТОВЕНКО - Жінки-підприємниці столиці

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis