укр eng
 

Новини Київської ТПП

Понад 30 експортерів представляють Україну на Міжнародній виставці харчової промисловості GULFOOD

33 провідні компанії харчової промисловості беруть участь у найголовнішій події на Близькому Сході в харчовій та аграрній промисловості - виставці GULFOOD 2022, 13 - 17 лютого в Дубай, ОАЕ.

Gulfood - це головне місце зустрічі представників світової харчової промисловості. Це жвава і багатолюдна виставка, яка вже чверть століття щорічно приймає понад 80 000 відвідувачів у м. Дубай, ОАЕ - головному торговому хабі для експорту на ринки арабських країн.

Загальна площа українського колективного стенду «Trade with Ukraine» становить 252 кв.м. Це найбільший стенд від України, який представлений на даній виставці з 2014 року. Його організаторами є Центр підтримки експорту та Київська торгово-промислова палата.

13 лютого відбулось офіційне відкриття колективного стенду. Участь у якому взяла бізнес-делегація з України у складі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тараса Дзьоби, тимчасового повіреного у справах України в Об'єднаних Арабських Еміратах Андрія Козлова,  директора департаменту взаємодії з експортерами та просування експорту Мінекономіки України Аліни Шишкіної, представника ТПП України в ОАЕ Бахтарі Хедаятолаха та генерального консула посольства України в Дубаї Хом'яка Олександра. Для огляду української експозиції на стенд традиційно завітала Міністр продовольчої безпеки ОАЕ Маріам Аль Мхеірі.

«Спочатку першого колективного стенду кількість компаній збільшилась втричі, а площа стенду вдвічі. Приємно констатувати, що за останні 9 років рівень конкурентоспроможності українських компаній зріс, а портфель продукції колективного стенду став різноманітним від соняшникової олії до органічних соусів чи морозива. Це і відповідає тим загальним тенденціям, які ми маємо за минулий рік. Експорт української агропродукції збільшився майже на 22%, а вектор все більше спрямовується на азійський ринок, який зараз складає 50% від загального українського експорту», - наголосив президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський на відкритті стенду.

На ринку країн Перської затоки продукція українських виробників – молочні продукти, кондитерські вироби, напої, м'ясо та інші – вже здобули популярність та високу оцінку споживачів. Для українських компаній ОАЕ – важливий ринок для поставок у країну та виходу на ринки всього макрорегіону MENA.

Вітання передав президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков. «Український експорт до країн Близького сходу та Африки щороку зростає. Приємно, що все більше українських виробників упевнено почуваються на міжнародних виставках такого високого рівня. Участь в подібних заходах значної кількості наших підприємств засвідчує, що Україна виробляє продукт високої якості, який гідно конкурує з кращими товарами з усього світу, які представлені на GULFOOD у Дубаї», - зазначив президент. 

У 2022 році виставка GULFOOD – 2022 відбувається одночасно з ЕКСПО 2020 та триватиме до 17 лютого. Бажаємо компаніям-експонентам плідних зустрічей та гарних мільйонних контрактів.

Читайте також:Про результати візиту до АТ«Київмедпрепарат»Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis