укр eng
 

Новини Київської ТПП

Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стану

15 лютого 2024 року, у відповідь на різноманітні загрози та ризики, що стоять перед українським підприємництвом у зв'язку з санкційними обмеженнями та військовим станом, Київська Торгово-промислова палата провела важливе засідання на тему "Ризики зовнішньо-економічної діяльності в умовах санкційних обмежень та воєнного стану: практика врегулювання". Подія зібрала понад 100 учасників як у онлайн, так і у офлайн форматі, включаючи представників бізнесу, членів комітетів та підприємців із різних регіонів країни.

Модератором заходу виступив віцепрезидент Київської ТПП Віталій Майстренко. 

Однією з ключових тем зустрічі стало питання правової невизначеності, що створює корупційний тиск та загрозу для бізнесу. Президент Київської ТПП Микола Засульський підкреслив, що багато кримінальних справ проти бізнесу не доходять до подальшого розгляду в судах, що викликає невизначеність та обмежує можливості підприємств.

Бізнес наповнює бюджет держави, створює додаткову вартість, забезпечує майбутнє країни. Разом з тим у бізнесових колах існує стурбованість, коли правоохоронні органи, фактично виконуючи формальну сторону закону, можуть просто знищити бізнес”, – зазначає Микола Засульський.

На засіданні також розглядалася практика регулювання ризиків зовнішньоекономічної діяльності в умовах санкцій та воєнного стану. Андрій Омельченко, завідувач кафедри приватного права Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, поділився рекомендаціями щодо правового регулювання цих питань.

Йосип Валентинович Бучинський, Голова Комітету з питань безпеки ведення бізнесу КТПП та Голова АО "Яр.ВАЛ", розповів про основні юридичні аспекти, що виникають при підготовці та укладанні зовнішньоекономічних контрактів. Він проаналізував ризики та наслідки, пов'язані з цим процесом, надаючи цінні рекомендації.

Голова ради Асоціації експортерів та імпортерів, Сергій Олександрович Свистіль, поділився основними аспектами при підготовці та укладанні зовнішньоекономічних контрактів.

"Мені, як співдоповідачу на цьому заході, було дуже цікаво побачити майже чотиригодинну роботу керівництва КТПП в епіцентрі обговорень на проведеному семінарі-практикумі, яке додавало свої коментарі та пояснення. Мабуть, на сьогодні це найкраща модель сприяння з боку бізнес-асоціації найшвидшому переосмисленню бізнесом нових викликів та виробленню нових підходів до організації зовнішньоекономічної діяльності. Думається, що через такі наступні заходи можна не тільки привернути увагу тих, хто ще не постраждав, але й реально допомогти вибудувати нові підходи, розробити застереження, надати рекомендації щодо пошуку контрагентів, укладання контрактів, забезпечення логістики, тощо. Дякуємо КТПП за важливий почин з найактуальніших питань зовнішньоекономічної діяльності", - пише  у себе на сторінці у Facebook Сергій Свистіль.

Доповнив виступ керуючий партнер АДВОКАТСЬКОГО ОБ'ЄДНАННЯ "БІ ЕС БІ ПАРТНЕРС", Валерій Сергійович Буняк.

Окрім цього, учасники семінару також отримали інформацію про особливості підготовки документів та оформлення сертифікатів походження товарів, а також про форс-мажорні обставини, що можуть вплинути на зовнішньоекономічну діяльність.

З такою доповіддю під час семінару виступили Тітова Олена Євгенівна, заступниця начальника відділу сертифікації походження товарів, а також Плотян Дарина, начальниця відділу правової експертизи Київської ТПП.

На проблемні запитання присутніх відповідав начальник управління регулювання зовнішньоекономічної діяльності в Департаменті зовнішньоекономічної діяльності та торговельного захисту Міністерства економіки України — Євген Грицик.

Безпосередня участь представника влади була надзвичайно важливою та необхідною для бізнесу, оскільки сприяла всебічному розумінню регуляторної бази, прозорому діалогу та спільним зусиллям для ефективного вирішення проблем, що стоять перед обома секторами.

Подія надала унікальну можливість для конструктивного обміну досвідом та вироблення ефективних стратегій, спрямованих на забезпечення стабільності та подальшого розвитку українського підприємництва в умовах сучасних викликів. Результат нашої роботи - позитивні відгуки і подяка колективу Палати за організацію розгляду актуальних проблем!

Усі присутні отримали інформаційні та методичні матеріали, включаючи комплексне зібрання законодавчих та нормативно-правових актів, що регулюють роботу бізнесу в умовах санкційних обмежень та воєнного стану.

Читайте також:Сучасна професійна освіта і нестача кадрів на виробництві. Зустріч директорів освітніх закладів і власників бізнесуНовий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата здійснила благодійний візит до Новгород-Сіверського районуПро результати візиту до АТ«Київмедпрепарат»Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Запрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну

Календар подій

Травень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis