укр eng
 

Палата в умовах воєнного стану

Сотня українських виробників отримає по 1 тис. доларів підтримки під час війни

У межах ініціативи Made in UA Support Project 100 українських крафтових виробників зможуть отримати 1 тис. доларів на підтримку своїх брендів. Подання заявок на участь у проєкті розпочнеться з середи, 27 квітня. 

Так, ініціативу було запущено програмою USAID "Конкурентоспроможна економіка України", АТ "Укрпошта" та компанією Tech Bureau.

Також Ініціатива відбувається за підтримки Національного проєкту з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес.

Згідно з опитуванням Європейської бізнес-асоціації, лише 17% компаній на сьогодні працюють у повному обсязі, а близько 30% зовсім не працює. За оцінкою Національного банку, війна коштує економіці України 50% "невиробленого" ВВП, не рахуючи втрат від руйнувань. Багатьом підприємствам малого бізнесу необхідно перезапустити процеси та відновити обсяги виробництва. Тим, кому вдалося зберегти виробництво, слід допомогти масштабуватися та вийти на міжнародні ринки. Для цього було запущено проєкт Made in UA Support Project.

"В Україні було створено багато брендів міжнародного рівня. З 2018 р. ми реалізуємо програму, яка допомагає у формуванні кращого середовища для діяльності бізнесу та підтримує інноваційні галузі та підприємства, а також сприяє розвитку експорту та торгівлі. З початком війни основна частина підприємств опинилася в надзвичайно скрутному становищі. Тому ми разом із нашими партнерами вирішили підтримати проєкт Made in UA Support Project, який сприятиме розвитку потужної та відкритої української економіки шляхом підтримки малих підприємств", – каже Олеся Залуська, заступниця керівника Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України".

Зазначається, що платформа UAmadesupport.com прийматиме заявки від підприємців із 27 квітня до 10 травня 2022 року.

Взяти участь у Made in UA Support Project можуть:

  • крафтові виробники фізичних товарів – декор для дому, одяг, меблі, іграшки тощо;
  • українські юридичні особи: ФОП 2,3 групи або ТОВ;
  • підприємства, виробництво яких знаходиться та залишиться в Україні.

Відбір проводитиметься таким чином:

  1. Подання заявок – із 27 квітня до 10 травня.
  2. Протягом 2 тижнів – до 24 травня ініціатори проєкту внутрішнім голосуванням оберуть 100 компаній, які отримають допомогу.
  3. Вибрані компанії отримають інструкцію щодо отримання фінансової допомоги.

Читайте також:Спеціальний дайджест від Комітету сприяння МСБ Київської ТПП: ТОП-20 новин для підприємцівУряд розширив перелік товарів критичного імпортуСпеціальний дайджест від Комітету сприяння МСБ Київської ТПП: ТОП-20 останніх новин воєнного часуСпеціальний дайджест від Комітету сприяння МСБ Київської ТПП: ТОП-20 останніх новин воєнного часуУряд оновив порядок надання держпідтримки бізнесуТОП-20 новин воєнного часуКанада на рік скасовує всі мита на українські товариМінекономіки щодо організації закупівель у період воєнного стануІніціативи, метою яких є підтримка українських компаній-експортерів в умовах війниВоєнний стан в Україні: збірка важливої аналітики

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis