укр eng
 

Палата в умовах воєнного стану

Гамбург і Київ стали стратегічними партнерами та домовились про підтримку в кризові часи

Мер Києва Віталій Кличко та перший мер Гамбурга Петер Ченчер підписали «Угоду заради солідарності та майбутнього». Вони хочуть розпочати стратегічне партнерство між своїми містами і підтримувати один одного в кризові часи.

З огляду на гуманітарну катастрофу через напади Росії, які порушують міжнародне право, цей пакт спрямований на надання в першу чергу підтримки Києву з боку Гамбурга.

Мери закликають усіх громадян, компаній та інститутів громадянського суспільства своїх міст підтримати цей пакт – під час нинішньої кризи та в той день, коли в Україні може розпочатися реконструкція.

Пакт і гуманітарна допомога будуть реалізовані за підтримки Гамбурзької торгової палати та у співпраці з ініціативою #WeAreAllUkrainians та асоціацією Hanseatic Help.

На другому етапі партнерства мери бажають зміцнити економічні, культурні та соціальні відносини, щоб сприяти відбудові міста Києва та подальшому позитивному розвитку обох міст. Вони вважають дуже важливою співпрацю своїх економічних об’єднань, зокрема між Гамбурзькою торговою палатою та Київською торгово-промисловою палатою і її партнерами, а також проектну співпрацю наукових, культурних та освітніх установ.

 

 

Віталій Кличко, мер міста Києва: «Ця угода є важливою для Києва. І я вдячний Гамбургу, особливому місту для мене особисто, за чергове підтвердження справжньої дружби, підтримки і готовності допомогти Києву та Україні. Нам терміново потрібна ця підтримка. Бо українці сьогодні борються за свою державу, свою волю, за мир в усій Європі!».

 

Петер Ченчер, Перший бургомістр Вільного та Ганзейського міста Гамбург: «Пакт є знаком проти загарбницької війни Росії та проявом нашої солідарності з Україною. Київ як столиця та резиденція уряду України відіграє особливу роль у супротиві російській агресії та у боротьбі за мир і свободу у Європі. Завдяки гарним та прямим контактам із мером Віталієм Кличком ми маємо змогу цілеспрямовано надати допомогу із Гамбурга та гнучко реагувати на нагальні потреби. Я закликаю підприємства Гамбурга та всіх мешканок та мешканців нашого міста допомогти людям з України у цій тяжкій кризі та підтримати «Пакт заради солідарності та майбутнього»».

Норберт Ауст, Голова Торгової палати Гамбурга: «Економіка Гамбурга стоїть міцно та солідарно на боці України. Численні акції та надзвичайно активна участь багатьох підприємств та їх співробітників справляють неабияке враження. Цим Пактом між містами ми створюємо офіційний та міцний зв’язок між Києвом та Гамбургом, який цілеспрямовано надає допомогу, але одночасно окреслює собою перспективу на майбутнє. Ми  дивимось назустріч дню, коли ми не муситимемо говорити про гостро необхідну гуманітарну допомогу, а будемо розпочинати проекти відбудови, розвивати  торгівельні відносини, використовувати шанси та взаємовигідні ініціативи задля успішного майбутнього Києва та Гамбурга. Але наразі з огляду на горе та руйнування, які несе війна, людям потрібна наша допомога більше ніж будь-коли. Я закликаю підприємства Гамбурга: Допоможіть пожертвами та акціями підтримки, наповніть «Пакт заради солідарності та майбутнього» життям!»

Д-р. Ірина Тибінка, Генеральний консул України: «Генеральне консульство України у Гамбурзі вітає ініціативу по заключенню «Пакту заради солідарності та майбутнього» між містом Києв та Вільним та Ганзейським містом Гамбург. Велике значення має те, що розпочате за теперішніх умов співробітництво націлене на реалізацію не лише завдань, що стоять сьогодні на порядку денному та розв’язання гострих проблем війни, а воно надає поштовх до відбудови Києва, розбудови економічних відносин та на позитивний розвиток обох міст у післявоєнний час. Я всією душею сподіваюся, що й інші німецькі міста наслідуватимуть приклад Гамбурга у тому, щоб заключити партнерства із іншими містами України».

 

Довідково:

Місто Київ і Вільне Ганзейське місто Гамбург – це великі мегаполіси, які озираються на багатовікову історію. Обидва міста вигідно розташовані на великих річках і перетворилися на сильні економічні центри. Обидва міста також є науковими, мистецькими та культурними центрами своєї країни та виконують важливі функції у своїх національних державах: Київ є столицею та резиденцією уряду України, а Гамбург як економічно найсильніша федеральна земля у Федеративній Республіці Німеччина забезпечує четверту за величиною національну економіку світу, має доступ до міжнародних ринків через свій порт.

Точне формулювання угоди, а також додаткову інформацію про Пакт солідарності та майбутнього можна знайти на веб-сайті: www.kyiv.hamburg.de.

Цей веб-сайт постійно оновлюється та доступний українською мовою.

Партнери по співпраці використовують у соціальних мережах хештег #HamburgKyiv.

Читайте також:Спеціальний дайджест від Комітету сприяння МСБ Київської ТПП: ТОП-20 новин для підприємцівУряд розширив перелік товарів критичного імпортуСпеціальний дайджест від Комітету сприяння МСБ Київської ТПП: ТОП-20 останніх новин воєнного часуСпеціальний дайджест від Комітету сприяння МСБ Київської ТПП: ТОП-20 останніх новин воєнного часуУряд оновив порядок надання держпідтримки бізнесуТОП-20 новин воєнного часуКанада на рік скасовує всі мита на українські товариМінекономіки щодо організації закупівель у період воєнного стануІніціативи, метою яких є підтримка українських компаній-експортерів в умовах війниВоєнний стан в Україні: збірка важливої аналітики

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis