укр eng
 

Зроблено в Києві

Виробниче об’єднання «Київприлад» готує американські ракети для запуску в космос

У жовтні 2020 року відбувся вже третій у цьому році успішний пуск українсько-американської ракети-носія «Антарес», створеної за участю виробничого об’єднання «Київприлад» та інших підприємств космічної галузі нашої країни.

Ракета–носій середнього класу «Антарес» вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель «Сігнус», який має доставити на Міжнародну космічну станцію близько 3629 кг корисного вантажу на замовлення NASA.

«Антарес» складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля «Сігнус» (третій ступінь). Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП «ВО ПМЗ» у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС», «Київприлад», «Хартрон-ЮКОМ», «ЧЕЗАРА» та «РАПІД». Головний розробник ракети-носія – американська корпорація Northrop Grumman.

У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала увесь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH, замовленої Національним кocмiчним агентством США.

Проєкт «Антарес» є вдалим прикладом кооперації підприємств космічної галузі України у міжнародних космічних проектах, сталої зовнішньоекономічної діяльності наших підприємств та присутності української ракетно-космічної галузі на світовому космічному ринку.

Читайте також:Надійне електрообладнання «Шнейдер Електрік Україна» - на антарктичній станції «Академік Вернадський»АТ КІЕП займає лідируючі позиції в Україні в сфері розробки і реалізації проектів атомної, теплової і нетрадиційної енергетикиДП «Антонов» побудував літак «Ан-178» для національної поліції ПеруНа підприємстві «Київполіграфмаш» розроблено нову модель флексодрукарської машини

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Рубрика «Зроблено в Києві»  – це проєкт, який демонструє потенціал підприємств-членів Київської торгово-промислової палати.

Це додаткова можливість для промисловців столиці ознайомити споживачів зі своїми товарами, збільшити впізнаваність бренду, потенційно розширити ринки збуту, розвивати ділові зв’язки.

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis