укр eng
 

Новини Київської ТПП

Синергія міжнародного партнерства: Київська ТПП провела 4 Саміт Міжнародного Київського клубу партнерських палат

 

Масштабне вторгнення рф на територію України принесло для економіки великі збитки – спад ВВП, зростання безробіття, мільйони біженців, руйнування критичної інфраструктури. Загальна сума цих збитків, що підтверджується Світовим Банком, склала понад 340 мільярдів доларів. Бізнес був змушений швидко трансформуватися і відповідати вимогам реалій, щоб ефективно знайти можливості вирішення проблем, що склалися. Особливого значення у цих умовах набула міжнародна економічна допомога світового співтовариства. У зв'язку з цим, 7 грудня 2022 року в онлайн режимі пройшов 4 Саміт Міжнародного Київського клубу партнерських палат, на якому представники провідних партнерських торгових палат європейських країн обмінялися досвідом та обговорили плани спільних дій щодо надання економічної допомоги в період воєнного стану в Україні.

 

«Наша Палата, яка є невідʼємною складовою економіки країни також зазнала значного спаду у своїй діяльності під час війни… Але ми вистояли завдяки концентрації зусиль всього колективу», — стверджує президент Київської ТПП Микола Засульський.

 

 На Саміті були присутні зокрема керівники Палат Італії, Франції, Литви, Німеччини, Польщі, Словаччини, Хорватії, Грузії. А також керівництво Херсонської торгової палати, яка після звільнення міста відновила свою діяльність та Української спілки промисловців та підприємців. 

 

«На наше звернення за допомогою відгукнулися усі партнерські та дружні Палати, керівники яких сьогодні беруть участь. Вони невідкладно розпочали активну роботу з надання гуманітарної допомоги. Завдяки цьому ми вистояли у найскрутніші часи», - президент Київської ТПП Микола Засульський.

 

 З моменту початку війни, Київська ТПП разом з партнерами надавала міжнародну гуманітарну допомогу громадянам України, медичним установам, військовим госпіталям,  благодійним фондам, районам, що зазнали руйнувань. На визначені адреси було відвантажено тони вантажів — медичних препаратів та обладнення; товарів першої необхідності, товарів для військовослужбовців та дітей, засобів гігієни. Київська ТПП першою серед регіональних торгово-промислових палат України, долучилася до процесу фіксації руйнувань обʼєктів нерухомого майна, власниками якого є юридичні особи. Набутий досвід зміг допомогти системі торгових палат в Україні.

 

 На засіданні було згадано діяльність Комітету жінок-підприємниць, які за період воєнного стану змогли організувати семінари, онлайн-зустрічі, бізнес-сніданки тощо. А також взяти участь у міжнародній Конференції ділових жінок в Чорногорії й у Форумі інновацій, технологій та цифровізації країн Адріатичного узбережжя.

 

 Завдяки концентрації зусиль всього колективу, а також фінансовій підтримці Торгової палати Франції, КТПП змогла допомогти українським компаніям, які не зупинили виробництво в час військового становища. Та стала активним обʼєднуючим центром з надання допомоги.

 Міжнародні партнери, запрошені на конференцію, висловили своє захоплення, солідарність і непохитну підтримку українському народу в цей непростий час.

 

 «Усі були шоковані, коли почули новину про початок війни 24 лютого на території України. Знайте, що польський народ з Вами та буде всіляко підтримувати у боротьбі з ворогом»,— сказав Рафаль Кульчицкі, директор палати Кракова.

 

 Окрім палати Кракова, до виступу також приєдналися члени Клубу Михай Билба, Сігітас Леонавічус, Паоло Ді Лулло, Вітомір Класич та інші. Крім цього, було також підкреслено, що підтримку «Київському Клубу Палат» і надалі надаватиме Міністерство закордонних справ України. Про це повідомила Олександра Василенко, директор Департаменту економічної дипломатії Міністерства закордонних справ України.

 

 Нагадаємо, що «КИЇВСЬКИЙ КЛУБ» - це громадська асоціація, яка об'єднує міжнародні торгово-промислові палати, сприяє активності бізнесу та налагодженню взаємовигідних зв'язків між країнами і регіонами. Об'єднання було офіційно зареєстровано в Міністерстві юстиції України у 2020 році, до його складу увійшли представники палат з 12 країн - Австрії, Грузії, Італії, Литви, Молдови, Польщі, Словаччини, Словенії, Угорщини, Хорватії, ОАЕ, України. Засновниками виступили торгово-промислові палати Києва, Вільнюса та Кракова. Символічним стало те, що ці країни об’єднані спільним історичним минулим та відповідають ідеології «Люблінського трикутника», створеного у 2020 році міністрами закордонних справ.

Читайте також:Про результати візиту до АТ«Київмедпрепарат»Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis