укр eng
 

Новини Київської ТПП

Як мінімізувати втрати від повітряних тривог та відключення електроенергії

"Гаряча лінія" Палати останній тиждень дійсно гаряча від звернень з усієї України бізнесу, преси, телебачення - що робити, коли неможливо виконати зобов'язання, нормально працювати, під час повітряної тривоги чи відключення електроенергії? На жаль, удари по електрогенерації приносять не тільки побутові незручності, а й створюють великі проблеми для бізнесу. І в цій ситуації кілька практичних порад, як мінімізувати можливі проблеми та збитки.

По-перше. Якщо внаслідок цих подій , ви розумієте, що не зможете виконати у передбачених угодою терміни ваші зобов'язання, повідомте письмово вашого контрагента, про неможливість своєчасного виконання й запропонуйте укласти додаткову угоду з продовженням термінів виконання зобов'язань, можливо інші умови. Як свідчить практика часів ковідних локдаунів 70 відсотків таких ситуацій вирішувалися добровільно, за згодою сторін.Друге. Якщо сторони не досягли згоди,чи в контракт вимагає підтвердження можливих змін, чи контрагент державна структура, де завжди хочуть себе підстрахуватися якимось документом, до уваги висновок, про істотні зміни умов виконання контракту, стаття 652 Цивільного кодексу України.

Якщо ваше виробництво, може функціонувати з технологічним перервами, наприклад швейне, чи машинобудівне, чи побуту, коли зупинка внаслідок відключення чи тривоги, не впливає радикально на технологічний процес і може бути продовжено після підключення чи відбою, хоч із запізненням,  то достатньо такого висновку, коли є згода сторін або для використання в якості доказу в суді. Третє.

Якщо виробничий процес носить безперервний характер і зупинка його унеможливлює виконання, то по статті 14-1 закону про ТПП можна , на вимогу контрагента отримати сертифікат про настання обставин непереборної сили ( форм мажор), який засвідчить неможливість виконання зобов'язань по об'єктивних, незалежних від виконавцях причинах, як аварія.

Четверте. Куди і з якими документами йти? До найближчої ТПП наживо чи онлайн.

 Джерело -kak-minimizirovat-poteri-ot-vozdushnyih-trevog-i-otklyucheniya-elektroenergii.htm

Читайте також:Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"Участь у засіданні Комітету з питань експорту та інвестицій та Комітету з питань промисловостіЗапрошуємо Вас взяти участь в онлайн-конференції "Проблеми теплофізики та теплоенергетики"Відзначили видатних лідерів та фахівців харчової промисловості

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis