укр eng
 

Новини Київської ТПП

Україна – це ми: наші обличчя, наші вчинки, наше бачення світу навколо. Кожен з нас є частинкою України

У Київській ТПП наразі проходить виставка художніх робіт відових українських майстрів, присвячені видатній оперній співачці, неперевершеній у свій час людині - Соломії Крушельницькій.

Виставка стала результатом співпраці друзів Київської Палати та Фонду, створеному меценатами Нінель Бабієнко та Юрієм Юровим. Цей Фонд було створено у 2011 році задля спомоги митцям та молодим талантам, популяризації української культури в нашій країні та за її межами.

 «Україна – це ми: наші обличчя, наші вчинки, наше бачення світу навколо. Кожен з нас є частинкою України». - зазначає Юрій Юров, президент фонду, - "За час існування ми провели більше 30-ти художніх виставок та творчих конкурсів. Фонд на постійній основі співпрацює та допомагає Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА). Однією із сталих традицій є щорічне проведення конкурсу художніх робіт імені Олександра Мурашка та надання стипендій найкращим студентам".

Солосія Крушельницька - видатна українська співачка, педагогиня. За життя вона визнавалася найкращою оперною співачкою світу ! Її голос захоплював силою звуку, дзвінкістю, соковитістю, оксамитовістю, гнучкістю, досконалою вокальною дикцією, віртуозною технікою, благородним тембром...

Вона вчилася в Італії, іноді до самозречення. Музика і спів були її Життям. З 1894 року Крушельницька виступає в театрах Львова, завойовуючи симпатії авдиторії. А в другій половині 1890-х років починає тріумфально виступати на сценах театрів світу: Італії, Іспанії, Франції, Португалії, Польщі, Австрії, Єгипту, Аргентини, Чилі в таких всесвітньовідомих операх, як «Аїда», «Трубадур» Д. Верді, «Фауст» Ш. Гуно, «Чіо-Чіо-Сан» Дж. Пуччіні, «Кармен» Ж. Бізе...

У Дзеркальному залі Львівського театру опери й балету встановлено бронзовий пам'ятник Соломії Крушельницькій скульптора Ярослава Скакуна. А у 2008 році в залі італійського театру «Ла Скала» встановлено скульптурний портрет Крушельницької цього ж автора.

«Ви знаєте, яке то щастя співати своєму народові!

Я така рада, коли бачу, що люди з насолодою слухають, що мовчки співають разом зі мною, що пісня доходить до їх сердець, а мої переживання зливаються з їхніми.  Коли моя пісня несе їх у світ краси і високих прагнень, то це така велика нагорода мені, що про іншу й не мрію», - Соломія Крушельницька.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:ЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУ в межах ініціативи «Стійкість ділової активності українського бізнесу»Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"Участь у засіданні Комітету з питань експорту та інвестицій та Комітету з питань промисловості

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis