укр eng
 

Новини Київської ТПП

Українська бізнес делегація здійснила візит до Румунії

Подаємо розгорнуту інформацію у відповідь на листи від компаній! «РАЗОМ - МИ СИЛА!»

Економічна місія до Румунії
У період з 16 по 19 травня п. р. відбувся робочий візит української делегації до міста Клуж Напока, Румунія.
Делегацію очолювали начальник відділу підтримки експорту КТПП пані Алла Ромашко та представник палати в Італії пані Жемона Васіле. Метою візиту було налагодження і розвиток торговельних і економічних відносин між двома найвпливовішими регіонами двох країн: Києва та Клуж Напоки.
До складу делегації увійшли представники українського бізнесу - керівники ТОВ «Біо Баланс», пані Любов Лисенко та Оксана Галаган, які представили румунській стороні власний інноваційний продукт. Члени делегації зустрілися з керівництвом обласної адміністрації Клуж, аграрним департаментом Міністерства сільського господарства Румунії та підприємцями регіону для презентації можливостей українського експорту і, зокрема, інноваційної біологічної технології для боротьби зі шкідниками аграрних культур. Наслідком моніторингу зацікавленості серед румунських підприємців були індивідуальні зустрічі з 18 аграрними компаніями 17 травня. За результатами презентації даної технології досягнуто домовленості щодо організації тестової обробки сільськогосподарських культур і участі української компанії у міжнародній виставці AGRO PLANT, яка відбуватиметься у м. Калараш з 02 по 06 червня п. р.
18 травня у приміщенні обласної адміністрації Клуж відбулася робоча зустріч з префектом області пані Іриною Мунтяну, паном Даном Тарчеа - заступником голови державної адміністрації міста Клуж та керівниками впливових інституцій регіону.
Бізнес напрямок був представлений Президентом Торгово-промислової палати Клуж паном Штефаном Флореа Дімітріу, головою Асоціації ремісників паном Аугустіном Фенешан та організатором зустрічі паном Себастіаном Фекете - директором компанії Microvision Consult.
Зустріч мала на меті обговорення можливостей співпраці бізнес середовищ обох країн і, зокрема, регіонів Києва та Клуж.

Пані Префект обласної адміністрації Клуж висловила солідарність українському народові, співчуття родинам загиблих та запевнила у щобічній підтримці цивільного населення України, яке змушене залишати свої домівки внаслідок російської агресії.
На звернення представника КТПП пані Алли Ромашко, голова обладміністрації Клуж запевнила, що румунська сторона надаватиме і надалі гуманітарну допомогу захисникам України. На запит КТПП аптечки швидкої допомоги, медичні засоби, ліки, продукти харчування та засоби гігієни будуть найближчим часом підготовлені для відвантаження.
Українська сторона висловила подяку всьому румунському народові за підтримку України в цій жорстокий боротьбі за право жити на своїй землі, у вільній та щасливій країні. Також було запрошено румунський бізнес до участі у проектах відбудови нашої країни задля її відродження з попелу.
Позитивна реакція і конструктивні пропозиції румунської сторони дозволяють вже зараз виділити невідкладні напрямки для співпраці, які слід започаткувати вже зараз. Саме ці питання стануть основою робочої програми під час наступного візиту делегаці КТПП, яку очолюватиме Президент Микола Засульський.

Читайте також:ЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУ в межах ініціативи «Стійкість ділової активності українського бізнесу»Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"Участь у засіданні Комітету з питань експорту та інвестицій та Комітету з питань промисловості

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis