укр eng
 

Новини Київської ТПП

Зміцнюємо дружні стосунки з міжнародними колегами

До Київської торгово-промислової палати завітала бізнес-делегація із Хорватії, що представляє Торгово-промислову палату Загреба.  Дводенний візит мав насичену програму, включаючи презентації хорватських компаній, переговори, ділові вечері та оглядові екскурсії.

Бізнес-делегацію представляли: Вітомір Класич – президент Торгово-промислової палати Загреба, Анджелко Касцел – власник і директор компанії Laser Inzenjering, Роман Круніч – власник і директор компанії Roto Kruna та Івана Аліловіч – директор Загребського повітового туристичного управління.

ТПП Загреба – це організація, що надає різноманітні послуги економіці міста та його округу, просуває та захищає інтереси учасників, а також підтримує зв'язок з місцевим та іноземним бізнесом. Ґрунтуючись на своїй роботі у партнерстві з членами та місцевою, регіональною та державною адміністрацією, Загребська палата відкрита для всіх економічних ініціатив, особливо для тих, які пов'язані з технічним прогресом, покращенням виробництва, підвищенням експортної конкурентоспроможності та створенням робочих місць із загальною метою економічного зростання.

Президент торгово-промислової палати Загреба Вітомір Класич повідомив, що Палата заснована ще у 1852 році та нараховує 47 тисяч членів. Загальний прибуток всіх компаній за 2020 рік склав близько 7 млрд євро. Країна також демонструє хороші економічні показники, адже у другій половині 2021 року ВВП зріс на 16%.

Український експорт до Хорватії становить 36%, а імпорт – 15%. Про це розповів президент Київської ТПП Микола Засульський. Окремо він похвалився економічними показниками країни, адже якщо у 2014 році золотовалютний фонд складав 7 млрд доларів, то сьогодні це 30 млрд доларів, враховуючи те, що у нас триває війна. Сьогодні ми спостерігаємо зростання на 12% зовнішньої торгівлі, а також зовнішній борг України зменшився на 31%.

Хорватія - невеликий ринок, тому з цієї позиції Загребська палата прагне розширення контактів з торговими палатами та компаніями за кордоном, відстежує інтереси бізнесменів у цій галузі та організовує ділові зустрічі у країні та за кордоном. Співпраця з Київською торгово-промисловою палатою триває вже давно, починаючи з 1995 року. Для київських підприємців ринок Хорватії відкриває великі перспективи, тому весь цей час торгово-промислові палати покладають великі зусилля для розвитку вигідних двосторонніх відносин.

В результаті було досягнуто домовленості про подальший розвиток співпраці, збільшення акценту на туристичну галузь та сприяння у дистрибуції обладнання для шліфування та різки металу від хорватських компаній. 

Читайте також:Про результати візиту до АТ«Київмедпрепарат»Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis