укр eng
 

Новини Київської ТПП

Перших українських «Кіберніндзь» знайдено!

24 листопада відбувся довгоочікуваний фінал першого всеукраїнського конкурсу для студентів та учнів «Кіберніндзя», який тривав у рамках Національного Місяця кібербезпеки.

До конкурсу долучилися учні з усієї України, було прийнято та перевірено 706 робіт, що відповідали заявленим умовам. Для кожної вікової категорії було передбачено свої вимоги, адже участь брали діти від 8 до 17 років.

Безпечність дітей у віртуальному світі чи не головне завдання сьогодні, яке має поставити перед собою доросле суспільство. Але коли діти розуміють важливість кібербезпеки краще, ніж дорослі – це чудо! Юні учасники протягом жовтня надсилали свої роботи на тему кібербезпеки у різних номінаціях: графічний плакат, Scratch-гра, відеоролик, анімація, вебсторінка та інтерактивна інфографіка. Окремо проводились CTF (Capture the Flag)-змагання, під час яких учасники від 10 років спробували свої сили та показали вміння у швидкості та умінні знаходити вразливості інформаційної безпеки та їх експлуатації. Участь у таких змаганнях – це обов’язковий для виконання критерій при влаштуванні на посаду спеціаліста з кібербезпеки у будь-яку компанію.

Коронавірусні обмеження не дозволили зібрати всіх разом та індивідуально вручити призи, тому переможців урочисто вітали онлайн. Всі учасники та члени журі спостерігали весь захід у прямому ефірі. У кожній номінації було визначено 3 призових місця. Всі подарунки діти отримають поштою. З найкращими роботами та прізвищами переможців можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3cL5OZU

Організаторами конкурсу виступили Торгово-промислова палата України, Київська мала академія наук, Академія цифрового розвитку, ТОВ Security Expert Group, за підтримки Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України, Держспецзв'язку, Департаменту Кіберполіції та представники бізнесу.

Об’єктивність підведених підсумків гарантувало представницьке журі у складі понад 40 експертів з НКЦК при РНБО України, Держспецзв'язку, Департаменту Кіберполіції, Торгово-промислової палати України, Київської малої академії наук, Академії цифрового розвитку, ТОВ Security Expert Group, та представників компаній “10Guards”,  “Octava Defence”, “Algorytm-Х”, ТОВ «Телесенс», “АВТОР” та “AM Integrator Group”. Члени журі переглянули всі роботи, кожен виставив свої оцінки незалежно від думки інших експертів, які потім звели в єдину таблицю. Переможцями визначили тих, хто набрав найбільшу кількість балів.

Тепер подарунки чекають на своїх власників. Це ноутбуки, планшети, смартфони, веб-камери, навушники, смарт-годинники, набори робототехніки та інші сюрпризи. Це стало можливим завдяки залученню до проведення конкурсу дуже потужних спонсорів, серед яких, зокрема: РНБО, Держспецзв’язку, Департамент Кіберполіції, Integrated Technology Laboratory LLC, AM INTEGRATOR GROUP McAfee Enterprise, Algorytm-Х, Micro Focus, «Телесенс ІТ», «Автор», Palo Alto Networks, ТОВ «Ремос», компанія FLASH, 10Guards та Octava Defence, які продемонстрували, що таке справжня соціальна відповідальність бізнесу. ТОВ «Security Expert Group» надали переможцям змагань CTF ваучери на авторизоване навчання та міжнародну сертифікацію від компанії EC-Council.

Спонсори вирішили додатково нагородити за креативність спеціальними призами: ігровою приставкою, технікою для ПК, антивірусним пакетом, сертифікатами на навчання англійською мовою, солодощами та антисептичними наборами. Переможці змагань CTF отримали можливість практики у топових українських компаніях. Всі учасники отримали дипломи про участь.

Переможців вітали Юрій Щиголь - голова Держспецзв’язку України, Володимир Звєрєв - заступник керівника Служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки – начальник управління інформаційної безпеки та забезпечення діяльності НКЦК РНБО, Геннадій Дубок - заступник начальника Департаменту – начальник управління протидії злочинам у сфері інформаційної безпеки Департаменту кіберполіції, директор Київської Малої Академії Наук Ірина Поліщук.

Віце-президент Київської торгово-промислової палати, голова Антикризового центру кіберзахисту бізнесу при ТПП України Володимир Коляденко зазначив: «Нашою метою є формування національної свідомості, художньо-естетичної культури, креативного мислення школярів та студентів, реалізації їх творчого потенціалу в області нових інформаційних технологій та кібербезпеки. Та як показали результати конкурсу, вважаю, що нам це вдалося! Діти продемонстрували зовсім не дитячий рівень знань у галузі кібербезпеки».

«Кіберніндзя» став знаковою подією для нашого суспільства. Отже, буде масштабуватися. Тому планують проводити конкурс щорічно.

Ми щиро вітаємо переможців цьогорічного конкурсу, дякуємо батькам та вчителям, а також запрошуємо на наступний рік долучитися всіх, хто бачить своє майбутнє в «обороні» українських кордонів кіберпростору!

Читайте також:Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis