укр eng
 

Новини Київської ТПП

Дорогі члени Київської торгово-промислової палати, партнери, друзі!

Вийшов свіжий осінній номер журналу Business Panоrama. У ньому ми намагалися максимально відобразити  тенденції та події, якими живе Палата. Наші члени мають певні досягнення у своєму бізнесі попри всі труднощі, викликані пандемією «ковід», її негативним впливом на економіку столиці та держави. Успіхи будь-якої держави – це успіхи її підприємців. А потреби, вектор діяльності столичного бізнесу можна легко простежити на прикладі проектів Київської торгово-промислової палати.

Нещодавно у наших стінах відбувся ювілейний, 20-й, Трейд Клуб – випробувана часом міжнародна комунікаційна площадка для зустрічі вітчизняних підприємств та представників Посольств зарубіжних країн в Україні. Понад 35 вітчизняних компаній змогли особисто поспілкуватися щодо подальшої торговельної співпраці та залучення інвестицій з керівниками 12-ти торговельно-економічних відділів іноземних посольств, акредитованих в Україні. Це – конкретні зустрічі, які згодом «проростуть» у реальні справи.

Якщо подивитися на статистику практик Палати, що пропонуємо бізнесу, вони охоплюють велику аудиторію. У стінах Київської ТПП зазвичай кожного року буває прибл. 40-50 тисяч підприємств та їх керівників. У цьому році, незважаючи на триваючу «ковідну»  історію, до нас зверталися за різними експертними висновками, отримували консультації та інше, майже 45 тис. підприємців. Отже найголовніше – попри всі негаразди працює столичний бізнес!  Палата віддзеркалює те, що відбувається в економічному житті столиці. Отже, є розвиток і ми крокуємо вперед.

Крім того, Київська ТПП змінюється з урахуванням світових трендів цифровізації. Наразі здійснюємо цілеспрямовану роботу по цифровій трансформації своєї структури і сервісів, розробили та впровадили електронну базу даних членів Палати. Тепер її успішно запроваджують усі регіональні Палати України. В Київській Палаті вже функціонують онлайн сервіси з оформлення сертифікатів походження, карнетів АТА, діє реєстр форс-мажорних обставин на підприємствах, впроваджуються програми «Кадри» і електронні платежі й багато чого іншого.

За ініціативи ТПП України, Київська Палата спільно з Держспецзв’язку приєдналася до європейської традиції і нещодавно з успіхом провели четвертий Місяць кібербезпеки в Україні. Наша ініціатива здобула державну підтримку і Місяць кібербезпеки отримав статус загальнонаціонального.

Як відомо, цифровізація та кібербезпека завжди йдуть одним шляхом. У 2021 році втрати від кіберзагроз у 57 разів більші, ніж були у 2015 році. У світі наразі найрозвиненіші країни витрачають на кібербезпеку у 5 разів більше, ніж на інші напрямки ІТ-галузі. Україні потрібно не відставати.

Нещодавно в Палаті відбувся круглий стіл, присвячений інноваційним системам охорони об’єктів критичної інфраструктури. Компанії представили останні розробки з охорони стратегічних об’єктів, демонстрували сучасні технології. Київська ТПП стає місцем, звідки лунає сигнал українським підприємствам про нагальну потребу кіберзахисту своїх підприємств. Цей виклик тепер – у пріоритетах кожного бізнесу, який хоче зберегти своє місце в діловому світі.

Микола Засульський

президент Київської ТПП   

З електронною версією журналу можна ознайомитись тут

Читайте також:ЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУ в межах ініціативи «Стійкість ділової активності українського бізнесу»Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"Участь у засіданні Комітету з питань експорту та інвестицій та Комітету з питань промисловості

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis