укр eng
 

Новини Київської ТПП

Захистимо дітей в Інтернеті

Діти та підлітки – активні користувачі Інтернету. Крім величезної кількості можливостей, Інтернет несе і безліч ризиків. Найчастіше діти та підлітки повною мірою не усвідомлюють усі можливі проблеми, з якими вони можуть зіштовхнутися у мережі. Зробити їхнє перебування онлайн безпечнішим, навчити їх орієнтуватися в кіберпросторі — важливе завдання для їхніх батьків та вчителів.

У зв’язку з цим, Торгово-промислова палата України, Академія цифрового розвитку та Київська Мала академія наук, за підтримки  Google-Україна та Міністерства освіти і науки України 28 жовтня провели відкритий онлайн-захід «Всеукраїнська онлайн-майстерня з цифрового громадянства й безпеки» в рамках Місяця кібербезпеки.

Участь взяли понад 1200 педагогів із усієї України, яким були презентовані оновлення цифрових інструментів Google Workspace for Education та новий “Посібник із безпеки дітей в інтернеті”. Завдання посібника полягає в тому, щоб надати необхідні ресурси для навчання безпеки в Інтернеті та громадянської відповідальності батькам та вчителям, щоб вони могли передати ці знання молодому поколінню.

З вітальним словом виступили організатори заходу.

«Кібербулінг, секстинг, грумінг, сексторшн, заборонений контент, спілкування з незнайомцями в соцмережах, шкідливі програми — це далеко не повний перелік, на який наражаються діти в інтернеті.

За даними ЮНІСЕФ в Україні, майже 50% підлітків були жертвами кібербулінгу. За інформацією ООН, 70,6% користувачів інтернету від 15 до 24 років піддаються небезпеці залякувань та переслідувань», - повідомив віце-президент Київської ТПП, голова Антикризового центру кіберзахисту бізнесу при ТПП України Володимир Коляденко.

Захід проходить вже 4 рік поспіль. За цей час пройшли навчання у 2018 році 200 чоловік, у 2019 - 752, у 2020 - 1100. Цього року зареєструвалось понад 1200 учасників.

Артур Селецький - заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Міністерства освіти і науки України, закликав всіх батьків та педагогів потурбуватися про дітей та учнів.

«Міністерство освіти і науки України намагається відслідковувати останні тенденції цифрового середовища та підвищувати обізнаність батьків, учителів та дітей щодо можливих ризиків, тому постійно працює над випуском оновленої інформації у вигляді буклетів, посібників чи відео. На сайті міністерства також є розділ «Безпеки дітей в Інтернеті», який подає перелік контактів куди варто звернутися після інциденту з кібератак чи кібербулінгу, а також матеріали для підвищення рівня обізнаності батьків чи вчителів як захистити дітей та учнів. Також на платформі «Дія. Освіта» можна знайти освітній серіал для батьків «Безпека дітей в Інтернеті», який не лише розповідає про можливості небезпеки, а й навчає дітей як уберегти від шкідливих матеріалів онлайн, кібербулінгу, суїцидальних інтернет-спілок», - заявив пан Селецький.

«Ми регулярно проводимо освітні програми та семінари з цифрової грамотності для різних категорій суспільства, в тому числі і для освітян. Нам особливо приємно, що у час глобальних і потужних викликів, таких як пандемія, наші цифрові рішення довели свою ефективність і зручність, і особливо для сфери освіти», - підкреслив Олег Якимчук - директор з питань взаємодії з органами державної влади Google – Україна.

Ірина Поліщук - директор Київського відділення Малої академії наук, заявила, що захід, який вже став традиційним, проводиться в рамках Фестивалю управлінської майстерності, який 2 рази на рік, на канікулах, проводить Департамент освіти і науки міста Києва. «Мені надзвичайно приємно, що ми започаткували роботу про безпеку в інтернеті ще до початку пандемії, тому що розуміємо, що ці навички є вкрай необхідними», - підсумувала Ірина Поліщук.

На заході учасники розглянули ключові принципи мережевого етикету й безпечної поведінки, отримали рекомендації щодо обережності і відповідальності під час роботи в інтернеті, дізналися як використати готові методичні рішення для формування навичок інформаційної безпеки, отримали можливість виконати вправи у віртуальних кімнатах разом зі спікерами.

Читайте також:Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis