укр eng
 

Новини Київської ТПП

Можливості USAID та інвестиції в криптовалюту: Комітет жінок-підприємниць відкрив нові інструменти розвитку бізнесу

Як отримати грантову підтримку, які є можливості для бізнесу від програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та як інвестувати у криптовалюту ділились експерти з Комітетом жінок-підприємниць Київської ТПП, засідання якого пройшло 22 жовтня.

Олеся Залуська – заступниця керівника Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”, розповіла, що дана програма сприяє розвитку економіки України шляхом покращення бізнес-середовища для малих та середніх підприємств, підвищення конкурентоспроможності перспективних секторів економіки та забезпечення українських компаній можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

У фокусі Програми USAID КЕУ – конкурентоспроможні сектори економіки: ІТ, меблевий, туризм, кіно та креативні індустрії, харчова промисловість, розкриття підприємницького потенціалу жінок та електронна комерція. Також, Програма USAID КЕУ приділяє увагу підтримці урядових ініціатив та стартапів на українському та міжнародних ринках. Ключовим інструментом реалізації Програми USAID КЕУ є грантова програма національного масштабу.

Олеся Залуська розповіла про такі аспекти роботи Програми USAID КЕУ: 

-          Розвиток бізнес-клімату: потрібні для бізнесу законодавчі ініціативи: інструменти регуляторної політики; покращення бізнес-клімату у містах та Кодекс підприємницької етики; підтримка конкурентного середовища .

-          Сприяння експорту: Підвищення компетенції та навичок експортерів; торгові місії та виставки; експортні альянси; електронна комерція та е-експорт.

-          Підтримка жіночого підприємництва.

-          Підтримка секторів, що мають потенціал до зростання.

-          Спрощення процедур торгівлі.

Головне питання, що постає від бізнесу – як отримати гранти. Олеся Залуська пояснила,  що гранти видаються під конкретні цілі розвитку. Щоб його отримати організація, чи компанія, чи стартап повинні мати: стратегію і план дій, команду і розподіл обов’язків, реальні результати в цифрах, чисту репутацію, хороших партнерів, а головне -  гарні наміри змінити себе, свою команду, сектор, країну на краще!

Важливо, що програма активно підтримує жіночий бізнес. За 3 роки допомогу отримали 814 компаній, власницями або засновницями яких є жінки,  52 компанії вийшли на нові ринки, створено 410 нових робочих місць для жінок.

Анна Гладштейн - старший юридичний радник програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» поділилась з учасниками заходу про ініціативи програми в рамках електронної комерції. Серед яких кампанія «Електронна комерція у дії» - 5 відео про історії успіху малих виробників, покроковий посібник «Електронний експорт: відкриття бізнесу в Україні: юридичні, податкові та митні аспекти»; навчальний курс з електронної комерції та багато інших.

Презентації спікерів Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” тут

Спеціальним гостем заходу був Радж Делік, фахівець у сфері криптовалюти і блокчейн технологій. У 2017 році відкрив консалтингову компанію «Кріпто Фінанс», практикуючий інвестор, криптоентузіаст, що живе в стилі Digital Nomad («цифровий кочівник»).

З допомогою Раджа Деліка, жінки-підприємниці освоїли для себе досі неохоплену тему криптовалюти не лише теоретично, а й практично. Адже експерт детально рекомендував як відкрити гаманець, які є монети для інвестицій, як розробити стратегію інвестування та назвав практичні інструменти отримання доходу в криптовалюті.

Для тих, хто пропустив захід, але хоче посібник з інвестицій в криптовалюту, переходьте за посиланням.

Комітет жінок-підприємниць подякував спікерам за корисну інформацію «з перших вуст» та голові Комітету й першому віце-президенту Київської ТПП Людмилі Сізіковій за організацію й ініціативу.

«Ніщо не робить нас багатшими, ніж досвід і знання! Саме таким був сьогоднішній захід: ми стали багатшими і за це велика подяка організаторам та спікерам - профі в своїй справі!» - поділилась враженнями Валентина Федоренко – генеральний директор ТОВ «Макрос».

Слідкуйте за нашими анонсами, адже заходи Комітету жінок-підприємниць можуть відвідувати всі охочі! 

Читайте також:ЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУ в межах ініціативи «Стійкість ділової активності українського бізнесу»Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"Участь у засіданні Комітету з питань експорту та інвестицій та Комітету з питань промисловості

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis