укр eng
 

Новини Київської ТПП

Фахівці поділились досвідом як вирішити проблему дебіторської заборгованості на підприємстві

28 липня у рамках роботи Комітетів з питань промисловості та з безпеки ведення бізнесу відбувся практичний семінар «Проблемна дебіторська заборгованість на підприємстві – досвід роботи з боргами».

«Тема заходу обрана не випадково, адже сам бізнес звернувся до нас з ініціативою провести такий тренінг, щоб визначити механізми боротьби зі збитковістю і низькою конкурентоспроможністю підприємств. Зі свого боку, Київська торгово-промислова палата постійно виносить ці питання на розгляд і рішення як місцевої влади, так і Уряду та Верховної Ради України», - наголосив віце-президент Київської торгово-промислової палати Віталій Майстренко.

Без сумніву, головною метою будь-якої підприємницької діяльності є отримання прибутку. Проте, як свідчить динаміка статистичних даних по місту Києву, досить високою залишається частка збиткових та неефективно працюючих підприємств.

Основні чинники збитковості - неконкурентоспроможна технічна, технологічна і організаційна база підприємств; втрата оборотного капіталу та відсутність джерел фінансування розвитку підприємств. Одна з проблем – дебіторська заборгованість. Як її вирішувати розповідала спікер заходу Оксана Рудецька - операційний директор компанії LECCIS.

Вона детально розкрила основні причини виникнення дебіторської заборгованості, методи роботи з боржниками, типи боржників, стратегії роботи з різними типами боржників та основи тайм-менеджменту в роботі з ними.

Причини невиконання контрагентом своїх зобов’язань можуть бути різними. Передбачити всі майбутні проблеми неможливо. Тому важливо на початковому етапі проаналізувати відносини з контрагентом. Для цього є безліч загальнодоступних джерел інформації, такі як сервіси Opendatabot, Clarity Project, YouControl та інші. Вони нададуть інформацію про засновників та керівництво, наявність або відсутність податкового боргу, історію змін місцезнаходження підприємства, історію судових справ підприємства, пов’язаних юридичних осіб тощо.

Оксана Рудецька розповіла, що для коректної роботи з боржниками потрібно спочатку зробити нагадування про заборгованість телефоном, потім можна відправити офіційний лист, обговорити варіанти погашення боргу під час особистої зустрічі та лише потім звертатися до суду, якщо жоден варіант не спрацював.

На заході учасники мали можливість представити свої практичні кейси та отримати поради від спеціаліста.

Більше інформації про те, як покращити систему управління своєю дебіторською заборгованістю та платіжну дисципліну компанії у презентації спікера.

Ви також маєте можливість подивитись пряму трансляцію заходу:

Читайте також:ЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУ в межах ініціативи «Стійкість ділової активності українського бізнесу»Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"Участь у засіданні Комітету з питань експорту та інвестицій та Комітету з питань промисловості

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis