укр eng
 

Новини Київської ТПП

Корпоративна безпека бізнесу – це відповідальність керівників компанії

28 липня у рамках роботи Комітету жінок-підприємниць при Київській ТПП відбувся практичний семінар «Корпоративна безпека бізнесу». Тема заходу є дуже актуальною для підприємців, тому участь взяли не лише членкині Комітету, а й учасники, які вперше завітали до Київської торгово-промислової палати.

Корпоративна безпека на сьогоднішній день є одним з найголовніших завдань будь-якої компанії. Саме власнику компанії належить ключова роль у розробці концепції корпоративної безпеки, визначенні необхідного рівня захисту, наданні повноважень на проведення оперативних заходів, здійснення фінансування діяльності з підтримки працездатності системи корпоративної безпеки.

Спікерами практичного семінару стали Юрій Когут – генеральний директор ТОВ «Консалтингова компанія «СІДКОН», член Всесвітньої асоціації детективів, кандидат юридичних наук, член Ради Київської торгово-промислової палати, а також Олена Ткаченко – керівник відділу продажу ТОВ «Консалтингова компанія «СІДКОН».

Політична складова безпеки будь-якого бізнесу була головним меседжем заходу. Тому в основі забезпечення корпоративної безпеки повинно лежати неухильне дотримання вимог, принципів і норм чинного законодавства. Юрій Когут на прикладах власного досвіду роботи з компаніями показав, чому важливо бути обережними з політичними проблемами у нашій державі та що може статися, якщо взагалі не займатися корпоративною безпекою. І втрата акцій компанії чи витік конфіденційної інформації – це лише найпростіші наслідки. Адже, на жаль, ми живемо в умовах кримінальної олігархічної держави, де рейдерські захопленні – це звичайна практика.

За словами спікера, спочатку потрібно виявити найбільш критичні загрози, вибудувати систему фізичного захисту та заснувати професійний юридичний відділ. За кожною загрозою стоїть певний організатор з конкретною метою. Не варто сподіватись на захист від держави.

Особливу увагу потрібно приділяти кібербезпеці. Юрій Когут поділився цікавою інформацією з присутніми: зростання цифрових даних фінансових компаній збільшує кількість кіберзагроз та кібератак, що підвищує ризики безпеки як для організацій, так і для їх клієнтів. Наприклад, у 2020 році сфера охорони здоров’я страждала від витоків даних (на суму збитків понад 7 млн дол.) через глобальну пандемію, в той час як сфера енергетики досі оговтується від атак SolarWinds.

Отже саме власник бізнесу відповідає за безпеку компанії. Він має організувати систему захисту, яка включатиме основні методи і принципи економічної, інформаційної, технічної, юридичної, кадрової безпеки, покликані зберегти підприємство, ефективно контролювати його бізнес-процеси і забезпечувати максимальну безпеку.

У разі будь-яких проблем ви завжди можете звернутись до Київської торгово-промислової палати, а також до Консалтингової компанії «СІДКОН». Чекаємо вас на наступних заходах Комітету жінок-підприємниць!

Читайте також:Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis