укр eng
 

Новини Київської ТПП

Вітчизняне жіноче підприємництво розвивається в світовому тренді

12 листопада в Києві, в Premier Palace Hotel вперше пройшла міжнародна конференція жінок-підприємниць «Успіх в тобі» - захід, який сприяє розвитку різних сфер життя України. Під брендом «Успіх в тобі» об’єднались найуспішніші в бізнесі жінки України, які є визнаними на міжнародному рівні експертами в галузях досягнення цілей, таймінгу, краси, моди і стилю.

Організатором заходу був Комітет жінок-підприємниць при Київській торгово-промисловій палаті, який веде активну діяльність з розвитку жіночого підприємництва. Ідейним натхненником конференції є перший віце-президент Київської торгово-промислової палати, голова Комітету жінок-підприємниць Людмила Сізікова.

«Ми запросили на конференцію спікерів, які входять до ТОП 50 найуспішніших жінок України. Вони розповіли про свої алгоритми досягнення вершини успіху в бізнесі і створили таку насичену і емоційну атмосферу, яку відчув кожен учасник нашої конференції», - поділилась Людмила Сізікова. Вона зазначила, що жіноче підприємництво і лідерство – це зараз світовий тренд. Вже досліджено, що у різних країнах світу відсоток жінок в бізнесі коливається від 3 до 33. Україна знаходиться на середньоєвропейській позиції, адже у нас 28% жінок, які займаються бізнесом.

Президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський привітав бізнес-леді і підкреслив, що 46 % жінок в Україні є фізичними особами-підприємницями. Однак у представницьких органах влади трохи більше 20 % жінок. «Нам треба брати за основу досвід розвинених країн, де законодавчо регламентовано мінімум третина представництва жінок в наглядових радах», - вважає Микола Засульський.

Головна мета заходу полягала в тому, щоб згуртувати ділову спільноту та підтримати розвиток жіночого підприємництва, об’єднати зусилля жінок-підприємниць європейських країн до сталого розвитку.

«Сьогодні сюди завітали більше 120 підприємниць, які досягли неймовірного успіху в своїй справі, і що для мене особливо важливо, вони ще є члени торгово-промислових палат! В залі Форуму було стільки позитивної енергії, інтелекту, краси та щирості. Я переконався - жінок має бути більше в бізнесі! Там де жінки - там щастя і успіх!», - поділився враженнями президент Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков.

Важливою особливістю конференції «Успіх в тобі» став ефективний нетворкінг. Адже під одним дахом організатори зібрали понад 100 учасників, серед яких українські й зарубіжні спеціалісти, представники влади та бізнес середовища, а також представниці торгово-промислових палат та жіночих бізнес асоціацій з Німеччини, Литви та Хорватії, представники регіональних торгово-промислових палат України. Всі учасниці отримали можливість поспілкуватися, поділитися власними думками, розповісти про бізнес, знайти партнерів, співробітників, колег, інвесторів і просто однодумців.

Зі сцени своїм досвідом поділилися ТОП-спікери, жінки зі списку найуспішніших в Україні. Всі вони добре відомі далеко за межами країни і точно знають, як домогтися поставлених цілей.

У кожної із них є свій секрет втілення задумів у життя, але можна все ж виділити кілька їхніх рецептів:

Сімейний бізнес – в тренді. Тетяна Семенченко, співвласник та співзасновник ТМ Vovk постійно тримає функцію бізнес-партнера увімкненою. Адже бізнес із виробництва одягу вона веде разом зі своїм чоловіком. Доводиться йти на компроміси частіше, ніж хотілося б. Але тандем жіночого і чоловічого бачення комерційних проектів створює унікальні товари на ринку. Сім’я і її традиції слугують запорукою довіри клієнта.

Бренд – це завжди цінності. Наталія Колодницька, засновник бренду Ювелірного дому Zarina повернула компанії втрачені раніше позиції на ринку завдяки ребрендингу. Для цього знадобилось звернутись до питання про цінності та створити концептуальні колекції для різного типу жінок. Так, вдалося задовольнити попит і яскравих студенток, і статусних гранд-дам.

Мрія – це початок бізнесу. Тетяна Абрамова, засновник компанії RITO, почала із однієї побутової в’язальної машини та сьогодні експортує трикотажні речі у країни Європи. Запевняє, що причина успіху – це мрія, адже на початку бізнесу не знала про трикотаж геть нічого. Все ще мріє про створення модного дому на зразок Chanel і це дає сили невпинно рухатись вперед.

Досвідом свого успіху поділилась спеціально запрошена бізнесвумен з Німеччини Корнелія Янель. Вона зазначила, що в Німеччині 700 тисяч підприємств малого і середнього бізнесу, якими керують жінки-підприємниці.

Власними секретами також ділилися з аудиторією:

Світлана Юлдашева –  генеральна директорка компанії UNMOMENTO.

Олена Білолипецька –  засновниця групи компаній «ЛС ПРОФІ ГРУП».

Людмила Богуш-Данд –  засновниця бізнес-студії BogushTime і компанії BogushTech.

Катерина Малкова – співвласниця TOP COSMETICS GROUP – дистриб’ютора світових брендів професійної косметології та естетичної медицини.

В’ячеслав Дюденко – власник салонів «DYUDENKO art of hair» та «D2», школи професійної майстерності перукарів " DYUDENKO Київ".

Лариса Дюбіна – власниця компанії Art&Journey, Brand Director AgelLOC technology компанії Nu Skin Enterprises.

Марина Ждан - експерт у галузі психології грошей, тренер грошового зростання.

Оксана Луценко - голова правління ГО «Еко Марафон Грін Бізнес Юкрейн».

Ганна Гончарова - генеральний директор ТОВ «Фортіус Кволіті Груп», засновниця професійної Платформи експертів «Сила якості».

Всіх їх поєднує цілеспрямованість, довгий шлях з великими перешкодами, а тому вони впевнені – «Успіх – в тобі!».

Серед тем, які обговорювались на конференції: «як реалізувати бізнес-ідею», «бізнес по-жіночому. Як досягти вершини?», «баланс між бізнесом та особистим життям жінки», «як перейти в епоху панування індивідуальності від епохи копіювання та стандартів», «не жіночий бізнес», «тайм-менеджмент», «відповідальність та глобальний ребрединг, починаючи з власного мислення та мислення співробітників», «синергія підприємництва та підприємницького духу, фінансування жіночого бізнесу», «підприємниця наступного покоління», «успішна жінка як ікона стилю української нації», «гардероб як інструмент успіху жінки», «де брати сили для успіху», «прерогативи ділової жінки: здоров’я, бізнес чи краса» та багато інших.

На наступний рік у столиці України в листопаді вже заплановано провести другу міжнародну конференцію жінок-підприємниць, де очікується більше представниць із європейських торгово-промислових палат і українських підприємств, очолюваних жінками.

Захід завершився розіграшом подарунків від партнерів, спілкуванням з новими знайомими за чашкою кави і келихом шампанського, фотосетами і, звичайно, прекрасним настроєм всіх гостей.

Читайте також:Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis