укр eng
 

Новини Київської ТПП

Вітчизняні науковці презентували новітні розробки у сфері енергоефективних технологій потенційним інвесторам

Демонстрація інноваційних енергоефективних технологій та обладнання відбулась 9 жовтня в Інституті теплофізики НАН України. На бізнес-форумі інновації презентували представникам промислових, наукових та інвестиційних установ, бізнесу, представникам закордонних торгових місій, венчурних компаній із Великої Британії та США, КМДА і районних адміністрацій для подальшого впровадження у реальну економіку.

Київська торгово-промислова палата, яка є організатором заходу, виступає активним посередником між наукою і виробництвом, залучаючи партнерські зв’язки для впровадження інновацій. «Наша мета - це популяризація сучасних розробок, «ноу-хау»,  стартапів власного виробництва, до яких вже давно готові вітчизняні науковці. Будемо раді якщо проекти, які сьогодні презентує наука, знайдуть зацікавленість у інвесторів та відбудеться їх реалізація в реальному секторі економіки України», - прокоментував президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський.

Перший віце-президент НАН України Антон Наумовець зазначив, що контакт науки з бізнесом є життєво важливим, але без підтримки держави не обійтись. Він побажав, щоб результатом зібрання стали реальні контакти, які будуть працювати на енергоефективність та енергозбереження.

Закликав учених вивчати попит на міжнародних ринках радник з торгово-економічних питань Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Лю Цзюнь. Він повідомив, що Міжнародний Трейд-клуб всіляко буде сприяти просуванню українських наукових розробок на світовий ринок.

Олег Гаряга, голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, відзначив не тільки вагомий науковий потенціал в Україні, але і проблеми в його комерціалізації.

Перед науковцями виступили представники венчурних компаній із США та Великої Британії, які виявили зацікавленість в українських наукових розробках та готовність надати інноваційно-інвестиційне супроводження по виходу на зовнішні ринки.

Вчені інституту зробили вагомий внесок для українських воїнів, які захищають Україну на передовій, запропонувавши Міністерству Оборони харчові концентрати, які виготовляють методом сушіння, що є унікальною українською інноваційною розробкою.

Науковці накопичили величезний обсяг науково-технічних розробок, які б могли бути впроваджені у фармацевтиці, медицині, харчовій промисловості, житлово- комунальному господарстві, енергетиці та промисловому виробництві.

Олександр Сігал, кандидат технічних наук, презентував нові опалювальні котли, що дозволять зекономити природний газ в системах централізованого теплопостачання України й забезпечити виконання вимог європейських нормативів по викидах забруднюючих речовин.  

Про новітні системи теплоутилізації та відповідного устаткування розповіла Наталія Фіалко, член-кореспондент НАН України. Такі розробки дозволяють заощаджувати в комунальній сфері близько 500 тис. м3 природного газу в рік.

Борис Басок, член-кореспондент НАН України, запропонував системи утеплення фасадів, які дають змогу змінити мікроклімат будівлі, знизивши при цьому витрати теплової енергії на опалення взимку та знизити втрати електроенергії на кондиціонування влітку.

Юрій Снєжкін, академік НАН України, продемонстрував енергоефективні теплотехнології процесів сушіння, які, за його словами, вдвічі скоротять витрати енергоресурсів.

«Важливою науково-технічною проблемою виробництва продуктів харчування є розробка та впровадження нових видів виробів з використанням натуральної харчової сировини. В Інституті технічної теплофізики НАН України розроблені технології отримання сухих харчових продуктів, які дозволяють застосувати продукти швидкого приготування у будь-яких умовах: експедиціях, відрядженнях, лікарнях, заощаджувати час та витрати праці», - повідомила доктор технічних наук Жанна Петрова.

Для всіх учасників була проведена екскурсія виставковим залом, яка надала розгорнуте уявлення про роботу та досягнення Інституту в різних галузях. Присутні ознайомились із лабораторними стендами, відвідали експериментальний пасивний будинок «0-енергії», в якому демонстрували енергоощадні технології.

За результатами заходу потенційні інвестори отримали безпосередній доступ до вітчизняних науково-технічних розробок і взяли участь у прямих бізнес-переговорах.

Читайте також:ЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУ в межах ініціативи «Стійкість ділової активності українського бізнесу»Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"Участь у засіданні Комітету з питань експорту та інвестицій та Комітету з питань промисловості

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis