укр eng
 

Новини Київської ТПП

Торгово-промислова палата активно лобіює інтереси українського бізнесу в Європейському Союзі

У Торгово-промисловій палаті України 5 вересня 2019 року вперше відбулася зустріч представників національних торгово-промислових палат – афілійованих членів та членів-кореспондентів Асоціації європейських ТПП (Європалати).

 Серед учасників – президент Європалати Крістоф Ляйтль, віце-президент Європалати, президент ТОВВ (Туреччина) Ріфат Хісарчікліоглу, виконавчий директор Європалати Арнальдо Абруцціні, заступник міністра економіки, торгівлі та сільського господарства України Михайло Тітарчук, керівники палат України, Азербайджану, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Грузії, Молдови, Туреччини, Чорногорії, Латвії та ін. Участь в заході взяв віце-президент Київського торгово-промислової палати Володимир Коляденко.

Основною темою цьогорічного засідання стало обговорення актуального сьогодні питання: чи європейська інтеграція ще залишається потужним каталізатором демократизації й модернізації на теренах Європи та чи приймає всі виклики, які перед нею стоять. Президент Європалати Крістоф Ляйтль зазначив, що пріоритетом на сьогоднішній день є просування вільної торгівлі по всьому світу, чесна конкуренція та доступні ринки.

Учасники засідання обговорили також перспективні проекти Європалати, в яких будуть задіяні національні торгово-промислові палати як країн-членів Євросоюзу, так і асоційованих членів ЄС. Пройшли і чергові перевибори, під час яких президента ТПП України Геннадія Чижикова було обрано до Ради директорів Європалати на 2020 рік. А вже в жовтні відбудеться  черговий конгрес Європалати – найбільше представницьке зібрання національних і регіональних палат Європи.

Геннадій Чижиков резюмував, що голос українського бізнесу завжди був почутий, а питання взаємодії з ЄС для нас є стратегічним: «Для нас дуже важливо, що саме Україна була обрана локацією цієї зустрічі. Бо Україна зараз задає тренд інновацій, змін, нових підходів і мислення, і Європалата хотіла побачити це на власні очі, побувати в Україні, почути її голос, першоджерело, щоб бачити,  як найшвидше інтегрувати нашу, здатну до процвітання країну, в сім'ю європейських країн».

Заступник Міністра економіки, торгівлі та сільського господарства України Михайло Тітарчук наголосив, що найкраща співпраця – це державно-приватне партнерство, а сильна економіка, армія і демократія є найголовнішими цінностями для України. Він виокремив роль системи торгово-промислових палат, назвавши її мотором українського бізнесу.

Торгово-промислова палата України отримала подальшу можливість брати участь в Пленарних Асамблеях Європалати, під час яких представники з України будуть формувати пропозиції до порядку денного Європейської Комісії, долучатимуться до роботи у Європейському Парламенті Підприємців, з можливістю прямого спілкування з очільником з Європейської Комісії та правом голосу в процесі прийняття важливих рішень загальноєвропейського значення.

Довідка:

Асоціація європейських торгово-промислових палат – міжнародна організація зі штаб-квартирою в Брюсселі створена у 1958 році. Через мережу національних та регіональних торгово-промислових палат організація представляє інтереси 20 млн. компаній з усієї Європи, на яких працює понад 120 млн. чол. Офіційні цілі й завдання організації полягають у розробці узгодженої позиції її членів щодо проблем європейської інтеграції та доведення її до відома основних інститутів Європейського Союзу, перш за все щодо питань промислової і торгової політики та сфери послуг. Європалата бере участь у роботі консультативних комітетів у рамках Комісії ЄС та спеціалізованих комісій Європарламенту, вона представлена у Раді Європи зі статусом неурядової організації. Члени Європалати розподіляються на три категорії: країни-члени ЄС; асоційовані (афілійовані) члени, серед яких Україна, Росія, Білорусь, Молдова, Грузія, Вірменія, Азербайджан; члени-кореспонденти – країни, які в перспективі можуть бути прийняті до цієї організації. Торгово-промислова палата України набула членства в Асоціації європейських ТПП 1 січня 2003 року. Відповідне рішення ухвалене 10 жовтня 2002 року на пленарному засіданні організації. До складу Ради директорів Європалати входить президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Читайте також:ЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУЗАПРОШУЄМО НА КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУ в межах ініціативи «Стійкість ділової активності українського бізнесу»Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"Участь у засіданні Комітету з питань експорту та інвестицій та Комітету з питань промисловості

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis