укр eng
 

Новини Київської ТПП

Українські вчені продемонстрували інноваційне обладнання для профілактики і реабілітації в боротьбі з COVID

Українські вчені продемонстрували інноваційне обладнання для профілактики і реабілітації в боротьбі з COVID

Лінійку приладів для економної безпечної дезінфекції людей, приміщень та обладнання представили медики, розробники та науковці під час круглого столу, що відбувся з ініціативи Київської торгово-промислової палати.

Новий апарат для приготування збагачення озоном парової суміші ПОС-1 представив Микола Чухраєв – кандидат технічних наук, доктор наук в області медичної психології, директор «НМЦ Медичні Інноваційні Технології». За його словами, апаратом виробляється пароводяна суміш, яка містить озон, нейтралізує активність всіх видів бактерій, вірусів, грибів і найпростіших.

“Ми його розробили ще 2 роки тому для профілактики та лікування ГРВІ у випадку масового зараження чи епідемії. Зараз він виявився найбільш затребуваним, так як дозволяє в домашніх умовах найбільш ефективно компенсувати рівень вірусного зараження. Він не лікує, але робить дуже ефективну дезінфекцію носоглотки, верхніх дихальних шляхів, що дозволяє знизити рівень вірусів в організмі людини. І що найважливіше - він дозволяє знизити активність вірусів” - розповів директор «НМЦ Медичні Інноваційні Технології». 

Він також нагадав, що серед їх винаходів є синглетно-кисневий апарат МІТ-С, який вже використовується близько 20 років в програмі по збереженню здоров'я дітей в умовах пандемії або ГРВІ. “ Цей апарат може виступати і в якості профілактики, і в якості лікування верхніх та нижніх дихальних шляхів. Але найголовніше - це відновлення бронхолегеневих шляхів після захворювання”, - поділився Микола Чухраєв.

Під час пандемії важливо підтримувати двосторонню комунікацію, - вважає голова наглядової ради ГО “Український Альянс” Володимир Юрченко. Він представив свої напрацювання з платформи антикризових дій, проект якої передбачає окреслені проблеми і їх професійні рішення. 

“ Ми також пропонуємо заснувати фонд розробок та ідей, де можна представляти свої розробки в галузі медицини та й не тільки. Більше того, планується залучати молодих фахівців. У нас в Україні понад 150 університетів, багато талановитої молоді, але їм не дають можливостей”, - підкреслив Володимир Юрченко. 

Унікальну українську маску, яка здатна побороти пандемію коронавірусу, продемонстрував підприємець Костянтин Клімашенко. Свою розробку він створив зі звичайної маски для астми та переробив її на антимікробний та знезаражувальний захист. Виріб уже пройшов перевірку від Інституту дослідження вірусології НАН та підтвердив свою ефективність для запобігання розповсюдженню коронавірусу. За словами підприємця, уже ведуться перемовини з 10 країнами світу, з Європою, США, Еміратами. 

 Українська академія наук України не залишилась осторонь проблеми поширення COVID-19. Президент академії Олексій Оніпко зазначив, що вони об'єднали свої зусилля з зарубіжними вченими та вже мають конкретні розробки для дезінфікування медичних інструментів, приміщень і транспортних засобів. 

Участь у круглому столі також взяв секретар МГО «Рада з екологічної безпеки» Валерій Цибух, який розповів, що Рада спільно з науковцями Київського політехнічного інституту та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб започаткували проект «Форсайт Covid-19», де досліджують вплив розвитку епідемії на всі сфери життя.

Медики, розробники, науковці вирішили спільними зусиллями боротися з пандемією та за допомоги Київської торгово-промислової палати, Української академії наук, Ради з екологічної безпеки й ГО “Український Альянс” продовжувати партнерство.

Читайте також:Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis