укр eng
 

Новини Київської ТПП

Україна та Литва: можливості двосторонньої співпраці під час пандемії COVID-19

Співпраця з Литвою завжди була пріоритетом міжнародної діяльності Київської торгово-промислової палати. Ще в 1996 було встановлено співпрацю з нашою партнерською столичною палатою - Вільнюською торгово-промисловою і ремісничою палатою. З метою надання цій співпраці системного характеру і виходячи із взаємної зацікавленості в подальшому було підписано Угоду про співпрацю, яка діє і успішно реалізується і сьогодні. Варто відзначити, що Україна з Литвою має шалені темпи розвитку двосторонніх торгово-економічних й інвестиційних відносин.

Навіть під час карантину, який спричинений COVID-19, співробітництво показало свої результати. До цього доклали зусиль Українсько-литовська та Литовсько-українська ділові ради, перед якими сьогодні стоїть непросте питання – темпи зростання обсягів торгівлі, кооперації, інвестиційних надходжень, розвитку нових промислових і економічних проєктів мають лише зростати. Для цього в часи пандемії повинні застосуватися окремі інноваційні підходи.

Про це йшла мова на відео-засіданні Українсько-литовської та Литовсько-української ділових рад, яке відбулося 17 вересня. У ньому взяли участь віце-президент Київської торгово-промислової палати Володимир Коляденко, Посол України в Литві Володимир Яценківський, Посол Литві в Україні Вальдемарас Сарапінас, президент Конфедерації промисловців Литви Відмантас Янулявічус, президент УСПП Анатолій Кінах, голови ділових рад обох країн Айварас Каралюс та Сергій Прохоров, керівники Торгово-промислової палати України, а також представники державних органів, наукових установ та близько 80 бізнес-структур.

У своєму виступі Посол України в ЛР В. Яценківський ознайомив учасників відеоконференції із соціально-економічними заходами, що здійснюються Урядом України із зменшення негативного впливу COVID-19 на економіку нашої країни, детально поінформував про процес впровадження реформ в Україні. Послом було надано оцінку двосторонніх відносин в економічній галузі, наголошено на необхідності, незважаючи на пандемію, продовження активної двосторонньої співпраці у торговельно-економічній та інвестиційній сферах, забезпечення максимально можливого збереження високого рівня співробітництва представників бізнесу обох країн, започаткування спільних проєктів.

Володимир Коляденко поділився з учасниками засідання результатами співпраці: «Протягом багатьох років Київська торгово-промислова палата спільно з Вільнюською ТПРП організовували ділові місії наших підприємців до Вільнюса і Києва відповідно, організовували виставки, конференції, індивідуальні зустрічі підприємців на різних рівнях.

Як приклад можу навести візит нашої делегації в 2019 році, під час якого відбулися численні й успішні контакти наших підприємців. Члени делегації були прийняті в Посольстві України Послом, паном Володимиром Яценківським. Литовські партнери завжди відгукуються на наші запрошення і беруть участь практично у всіх міжнародних заходах, організованих нашою Палатою в Києві».

Він зазначив, що президент Вільнюської ТПРП пан Леонавічус постійно бере участь в самітах партнерських регіональних палат, які щороку проводяться в Києві в перших числах червня, учасниками яких є керівники партнерських торгових палат 13 країн. З огляду на успішність, традиційність і дружній і партнерських характер таких заходів за ініціативою пана Леонавічуса було запропоновано створити об'єднання регіональних торгових палат в Київський Клуб партнерських Палат. У червні 2020 року відбулася офіційна реєстрація Київського Клубу (повна назва «Міжнародний Київський Клуб партнерських Палат»).

На засіданні було запропоновано обговорити уроки коронавіруса для бізнеса, проблему «Економіка і епідемія: криза або нові можливості» під час VІ-го Українсько-литовського економічного форуму, що відбудеться в Києві в рамках попередньо запланованого візиту Президента Литви Гітанаса Науседи в Україну в середині грудня цього року. Сторони назвали найактуальніші проблеми, які має підняти майбутній форум – поновлювальні джерела енергії, енергозбереження і енергоефективність; інформаційні технології і нові виклики для них в часи коронавірусу; індустрія 4.0, інновації і стартапи; транспорт і логістика.

Читайте також:Про результати візиту до АТ«Київмедпрепарат»Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis