укр eng
 

Новини Київської ТПП

"Беремо та робимо! - рецепт успішної роботи "ПриватБанку" - Богдан Дубенський

Нещодавно до членства в Київській торгово-промисловій палаті приєднався новий партнер - ПриватБанк, фінансова установа, що не потребує окремих рекомендацій. Заснований у 1992 році, комерційний банк ПриватБанк є лідером банківського ринку країни протягом багатьох років. Станом на сьогодні Банк нараховує 30 філій та 1 898 функціонуючих відділень в Україні та філію на Кіпрі.

Про роботу під час карантину, кредитування українського підприємництва в сучасних реаліях ринку та плани на найближчий час редакції розповів директор Столичного головного регіонального управління ПриватБанку Богдан Дубенський.

-       Богдане, вітаю! Почнемо з наболілого. Розкажіть будь ласка, як карантин вплинув на роботу банку - кількість клієнтів, мережа відділень, послуги, робота банкоматів чи терміналів? Чи перейшла більшість клієнтів в онлайн?

Карантин, викликаний всесвітньою пандемією вірусу Covid-19, торкнувся всіх сфер нашого життя. Разом тим можемо констатувати, що ми з гідністю вийшли зі складної ситуації. Протягом карантину ми не лише працювали згідно з усіма рекомендаціями МОЗу, але й наполегливо радили нашим клієнтам дотримуватись заходів безпеки та без потреби не порушувати карантинних заповідей. В режимі надзвичайної ситуації в Україні, яку було запроваджено урядом 25 березня, ПриватБанк працював у звичайному режимі, за виключенням необхідних обмежень, забезпечуючи безперебійне і якісне проведення платежів та надання послуг клієнтам. Клієнтам банку були цілодобово доступні всі послуги через Приват24, мережу з 13 тисяч терміналів самообслуговування та 7 000 банкоматів.

Приємно, що клієнти дослухались до рекомендацій, про що яскраво говорить статистика операцій. Лише за перші два тижні загальнонаціонального карантину кількість клієнтів, що обслуговуються в офлайн банківської мережі скоротилася на 65%, а кількість транзакцій через Приват24 зросла на 29% в порівнянні з середніми тижневими показниками минулого року. В той же час частка оплати покупок в POS-терміналах у порівнянні з оплатою готівкою зросла на 40%, а щоденна кількість завантажень мобільного додатку Приват24 лише за перші два карантинних тижні — вдвічі. Тенденція до зростання кількості операцій в онлайн залишились та триває й надалі.

-       Карантинний період боляче вдарив по малому і середньому бізнесу -  чи ПриватБанк віднайшов ресурс для підтримки своїх клієнтів?

Звичайно, мабуть найбільш відчутно карантин торкнувся малого та середнього бізнесу. Для багатьох це був період зупинки бізнесу та значних втрат. Саме в цей час зі сторони банків необхідні були дієві кроки задля підтримки підприємництва. Окрім впровадження кредитних канікул, ПриватБанк першим з українських банків суттєво знизив ставки за всіма кредитними програмами фінансування юридичних осіб та підприємців, щоб допомогти українському бізнесу подолати наслідки карантину. Зниження вартості кредитних ресурсів було введено за всіма програмами підтримки малого бізнесу, як за інвестиційними кредитами, так й програмами лізингу та фінансування оборотних коштів та триватимуть такі антикризові умови фінансування підприємців  до кінця 2020 року.

-       На початку року ПриватБанк приєднався до  Державної програми "Доступні кредити 5-7-9%". Чи працює програма? Які зараз умови за нею та плани банку в контексті карантину?

Як кредитування за програмою “5-7-9%”, так і решта існуючих у банку кредитних програм, в період карантину були доступними для наших клієнтів. При чому, як я зазначив вище, за всіма програмами кредитування банк впровадив антикризові, лояльні умови для підтримки бізнесу.

За нашими оцінками, ми зможемо розглянути фінансування за антикризовими программами не менше ніж 50 000 компаній та підприємців малого і середнього бізнесу. В тому числі це стосується програми рефінансування під 0% вже виданих кредитів на розвиток малого бізнесу, а також пільгового фінансування  для підприємств медичного та аграрного сектора -  всього під 3% річних. Отримати ж фінансування за програмою “5-7-9” можна за будь-яким з таких кредитних продуктів банку як інвестиційний кредит, КУБ із заставою, кредит на придбання основних засобів, а також бізнес-іпотеку та відновлювальні кредитні лінії. 

Продовження інтерв'ю в рубриці "Онлайн-журнал": http://kiev-chamber.org.ua/uk/133/2180.html

Читайте також:Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis