укр eng
 

Новини Київської ТПП

Взаємне прагнення до розширення співпраці: у Київській ТПП відбулась зустріч з почесним президентом ТПП Лейпцига

8 серпня до Київської торгово-промислової палати з діловим візитом завітав почесний президент Торгово-промислової палати Лейпцига (Німеччина) Вольфганг Топф.

Президент Київської ТПП Микола Засульський ознайомив з історією розвитку співпраці між двома палатами: «Співробітництво з Торгово-промисловою палатою Лейпцига розпочалося ще з далекого 1993 року. Ми високо цінуємо наші зв’язки. За роки двосторонньої співпраці організовано цілу низку заходів, спрямованих на розвиток ділових контактів між нашими підприємцями. Це і обмін бізнес-місіями, проведення ділових форумів, виставок, міжнародних проектів і багато іншого.
Одним з перших наших спільних проектів стала організація стажування українських фахівців. Київська ТПП була відповідальною організацією з української сторони за реалізацію Міжурядової програми «Україна - Саксонія» по стажуванню та підвищенню кваліфікації українських фахівців. Понад 900 українських фахівців пройшли стажування в Саксонії. Партнером по цій програмі, серед інших організацій була і ТПП Лейпцига», - розповів президент Київської ТПП.

Також протягом багатьох років Київська та Лейпцизька ТПП спільно організовували Дні економіки Києва в Лейпцигу і Дні економіки Лейпцига в Києві.

«Багато в чому завдяки тісній співпраці з Палатою Лейпцига ми активно беремо участь у виставках на Лейпцизькому ярмарку, - зауважив Микола Засульський, - з 2005 року ми брали участь у виставках субконтрактинга в промисловості «ZulieferMesse/INTEC». За сприяння ТПП Лейпцига ми отримали преференційні умови участі. Крім того, там підписали відповідний меморандум з Лейпцизького ТПП, де записані обов'язки ТПП по просуванню інтересів учасників виставки, а значить, і наших підприємців на німецькому ринку», - підкреслив президент КТПП.

 «В цілому ми дуже задоволені нашою співпрацею. Дуже плідна, різнобічна і найголовніше - ми бачимо, що результати нашої роботи реально допомагають українським підприємцям. Але зупинятися на досягнутому ми не збираємося», - сказав Микола Засульський.

Почесний президент Торгово-промислової палати Лейпцига Вольфганг Топф підтвердив, що співпраця з Київською ТПП є важливою. «За 20 років нашого співробітництва політична ситуація в Україні дуже змінилася і не стала простішою. В той же час, незважаючи на всі труднощі, ми спільно продовжували допомагати нашим підприємствам». Почесний Президент розповів про можливості Німеччини для українського бізнесу та відповів на безліч запитань від підприємців, які були запрошені на зустріч.

В результаті переговорів обидві сторони висловили впевненість у необхідності нарощення тісної економічної співпраці і регулярних зустрічах між Київською та Лейпцизькою торгово-промисловими палатами. Адже це перспективні можливості для підприємців і вихід на зарубіжні ринки.

Варто відзначити, що у січні-липні 2018 року обсяг товарообігу з Німеччиною займає 3 місце серед 216 країн-торговельних партнерів. Товарообіг складає 4 млрд грн, що на 15% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Читайте також:Семінар комітету МСБ: Новий закон про мобілізацію: зміни та новації про які має знати бізнесКиївська торгово-промислова палата відвідала унікального члена-виробника еко-косметикиШанс заявити про себе: долучайся до конкурсу «Столичний стандарт якості»!Семінар-практикум Київської ТПП: ключові виклики українського бізнесу в умовах санкцій та воєнного стануЗапрошуємо на спільне засідання Комітетів з експорту та інвестицій і безпеки бізнесуКомітет з питань безпеки бізнесу КТПП консультує: новели Кримінального кодексу України. Попереджений – значить озброєний.Зміни внесені в Кримінальний кодекс України у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в УкраїнуКомітет жінок-підприємців Київської ТПП : успішний старт у 2024 році!Страйк - це форс-мажор!"Податкові ризики підприємств та шляхи їх вирішення. Як зберегти гроші?"

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis