укр eng
 

Інформація партнерів

Україна та Грузія підписали зміни до Угоди про вільну торгівлю

Завдяки цьому українські виробники імпортуватимуть сировину з Грузії, перероблятимуть її в Україні й експортуватимуть до ЄС з українськими сертифікатами походження з нульовою (або пільговою) ставкою мита.

У рамках другої неформальної Міністерської зустрічі керівників торговельних відомств формату Східне Партнерство – Європейська Комісія представники України, Молдови, Грузії та ЄС зустрілись для обговорення можливих шляхів поглиблення співпраці та розширення умов вільної торгівлі.

Східне Партнерство – це проект Європейського Союзу –  має на меті зміцнення стосунків зі східними сусідами ЄС: Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою та Україною, а також сприяння міжнародним економічним відносинам, прозорості та новим можливостям для підприємництва з акцентом на малий і середній бізнес. 

Делегації країн очолили Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Комісар ЄС з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом, Міністр економіки та сталого розвитку Грузії Натія Турнава і Міністр економіки та інфраструктури Республіки Молдова Кирило Габуріч.

«Ефективним рішенням було об’єднати міністерську та бізнес-зустрічі. Адже саме зараз ми маємо справжній діалог. Це – відкрите вікно в Європу. Не скористатися ним для України стане втраченою можливістю», – підкреслив Степан Кубів.

Участь України в європейських ініціативах уже дає результати. Одним із яскравих прикладів стала група компаній «Агроф’южн» –  найбільший український виробник томатної пасти. Після відкриття в 2016 році поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна – ЄС експорт продукції компанії постійно зростає:  за останні 6 років він збільшився майже в 45 разів. На сьогодні 76% прибутку компанії дають експортні поставки до країн ЄС.

«Угода про вільну торгівлю дієва – вона реально працює», – зазначила Сесілія Мальмстрьом.

«Головне завдання для Торгово-промислової палати зараз – це підтримка та залучення вітчизняного бізнесу до європейських ініціатив, які доводять свою ефективність на реальних прикладах», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

 Зокрема, ТПП України з 2011 року брала участь у європейських проектах «East Invest», «East Invest 2», «Європейська мережа підприємств», «EEN – Україна», «ERASMUS» і «HORIZON 2020». Їх результатом стали контракти вітчизняних компаній із іноземними в аграрній, будівельній і харчовій сферах, договори про співробітництво, стажування та програми обміну на території ЄС.

Читайте також:«Вибір року» в Україні запрошує торгові марки виробників позмагатись за статус №1 у своїй нішіМедичний центр «ЛАРАДЕНТ»Компанія ATHLETICS, лідер на ринку товарів для спорту та активного відпочинкуДіти, що постраждали від війни в Україні, проходять безкоштовну реабілітаціюОстанні тижні реєстрації на курс «Девелопмент нерухомості»Серія вебінарів на тему: «Можливості залучення безповоротної фінансової допомоги для бізнесу»Головне видання для менеджерів природоохоронної діяльностіЧлен Київської ТПП підприємство «Київполіграфмаш» розробили нову модель флексодрукарської машиниКомпанія ADELIX розробила безконтактний сканер температури TS-50 для оперативного і безпечного вимірювання температури тіла людини в пропускних системах контролю доступуЛіквідація ТОВ, як закрити компанію

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis