укр eng
 

Інформація партнерів

Компанія «ECODEVELOP» відкрила власну біогазову станцію

Урочисте відкриття презентаційного демонстраційного науково-дослідного проекту –  власної біогазової станції потужністю 330 кВт/год відбулось 17 травня 2019 року у селі Бзів Київської області.

Для популяризації та впровадження біогазових технологій в Україні на базі класичного фермерського господарства, компанією «Ecodevelop» було побудовано та введено в експлуатацію власну біогазову станцію потужністю 330 кВт/год, яка працює на відходах фермерського господарства (гній ВРХ) і кукурудзяному силосі, що вирощують на полях господарства.

Мета даного проекту – на конкретному власному прикладі показати повний технологічний цикл переробки відходів ферми, вироблення електроенергії і тепла, використання збалансованих біодобрив.

Електроенергія реалізується на Оптовому ринку електроенергії (ОРЕ) за «зеленим» тарифом, тепло використовується для потреб фермерського господарства та самої біогазової станції. Збалансовані біодобрива використовуються для удобрення полів.

На базі станції проводять заняття з підготовки фахівців-біотехнологів для біогазової галузі України. 

Компанія «Ecodevelop» є девелоперською компанією повного циклу, займається розробкою та впровадженням проектів біоенергетики, включаючи співфінансування та залучення інвестицій під них. Спеціалізація компанії – проектування, будівництво і супровід високоефективних біогазових станцій з утилізації органічних відходів з можливим подальшим перетворенням біогазу в електричну та теплову енергію.

Біогазові станції призначені для екологічно стійкого поводження з органічними відходами: відходи агропромислового комплексу, відходи бійні, відходи цукрової промисловості, відходи харчової та переробної промисловості; енергетичні культури; полігони ТПВ; активний мул з очисних споруд.

Використовуючи найкращий світовий досвід у сфері застосування технологій відновлюваних джерел енергії та з огляду на специфіку ринку, ми будуємо екологічні, інноваційні біогазові станції. Ми пропонуємо технологічні рішення «під ключ» для ефективної переробки та/або утилізації органічних відходів (відходів тварин) і перетворення їх в «зелену» енергію – біогаз.

Технологічні рішення компанії «Ecodevelop» – це кращі світові досягнення і перевірені на практиці рішення.

Компетенції компанії: підбір технологічних рішень, розробка техніко-економічних обґрунтувань і бізнес-плану, передпроектні роботи, розробка технічної документації, проектування; будівництво, поставка та монтаж обладнання, пусконалагоджувальні роботи, запуск і вивід на проектну потужність, експлуатація біогазової станції, навчання персоналу / операторів.

Генеральним партнером компанії «Ecodevelop» є компанія – лідер ринку біогазових технологій Європейського Союзу, Krieg & Fischer Ingenieure GmbH, що має більше 25 років досвіду в біогазовій галузі, більше 150 реалізованих проектів в 21 країнах світу та є акредитованим технічним експертом ЄБРР, а також незалежним експертом в арбітражних судах Німеччини.

Переваги біогазового виробництва:

Надійне джерело енергії

Біогаз є надійним джерелом енергії і може проводитись як з відновлюваної сировини (силос кукурудзи, зернових, зеленої маси), так і з побічних продуктів та відходів органічного походження. На відміну від відновлюваних або альтернативних джерел енергії – вітру та сонця, енергія з біогазу є безперервною і незалежною від погодних умов і часу доби.

Високий рівень екологічності

Виробництво енергії з біогазу не вимагає використання викопних джерел, а в атмосферу не потрапляють додаткові обсяги вуглекислого газу. Хоча при спалюванні біогазу з виробництвом теплової та електричної енергії утворюється двоокис вуглецю, однак він ідентичний тому, що вивільняється в процесі перетворення органічної сировини в природних умовах. Тому, дані викиди біогазового виробництва класифікуються, як нешкідливі для навколишнього середовища.

Енергія там, де вона потрібна

Біогаз може вироблятися там, де в ньому є необхідність, як в сільській місцевості, так і промисловому районі. Відповідно, і теплова, і електрична енергія з біогазу, може бути отримана там, де це доцільно і необхідно, що дозволяє підтримувати баланс в постачанні енергоносіїв.

Низкою європейських країн підтверджено доцільність реалізації біогазових станцій з метою забезпечення потреб населення в тепловій та електричній енергії, одночасно з вирішенням питання утилізації органічних відходів. Даний підхід сприяє значному скороченню обсягів використання дров і попереджає вирубку лісів.

Високоякісні органічні добрива

Крім виробництва біогазу з подальшим перетворенням в теплову і електричну енергії, супутнім продуктом біогазового виробництва є високоякісні органічні добрива з більш концентрованим вмістом азоту, фосфору та інших корисних елементів. Таким чином, біогазова станція створює замкнутий безвідходний цикл виробництва завдяки переробці органічних відходів і повернення їх в ґрунт у якості добрив, безпечних і доступних для поглинання рослинами.

Органічні добрива, вироблені біогазовою станцією, мають ряд переваг: краща засвоюваність і підвищена цінність в порівнянні з необробленими органічними відходами.

В органічних добривах після біогазового комплексу практично відсутній запах.

Читайте також:«Вибір року» в Україні запрошує торгові марки виробників позмагатись за статус №1 у своїй нішіМедичний центр «ЛАРАДЕНТ»Компанія ATHLETICS, лідер на ринку товарів для спорту та активного відпочинкуДіти, що постраждали від війни в Україні, проходять безкоштовну реабілітаціюОстанні тижні реєстрації на курс «Девелопмент нерухомості»Серія вебінарів на тему: «Можливості залучення безповоротної фінансової допомоги для бізнесу»Головне видання для менеджерів природоохоронної діяльностіЧлен Київської ТПП підприємство «Київполіграфмаш» розробили нову модель флексодрукарської машиниКомпанія ADELIX розробила безконтактний сканер температури TS-50 для оперативного і безпечного вимірювання температури тіла людини в пропускних системах контролю доступуЛіквідація ТОВ, як закрити компанію

Календар подій

Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis