укр eng
 

Онлайн-журнал

Для транспортування високошвидкісного трафіку потрібен DWDM

Сергій ЧОРНОУС,

керівник департаменту промислових рішень

компанії IT Biz Solutions

www.itbiz.ua

Реальність сьогодення полягає в тому, що постійно з'являються типи сервісів і нові користувальницькі додатки, які створюють дедалі більше навантаження на магістральну транспортну мережу. Це означає, що для транспортування високошвидкісного трафіку потрібні технології передачі даних, які, з одного боку, мають достатню продуктивність, з іншого – надають оператору можливість масштабування мережі без зміни інфраструктури. Цим вимогам задовольняє технологія спектрального мультиплексування (WDM – Wavelength Division Multiplexing), яка досить давно є основною технологією побудови магістральних волоконно-оптичних мереж зв'язку.

WDM – це технологія фізичного рівня, яка дозволяє передавати одночасно кілька інформаційних каналів по одному оптичному волокну. Для цього використовуються різні довжини світлових хвиль. Канали можуть додаватися поступово і мати різну швидкість і формати передачі, що дає можливість користувачам нарощувати ємність мережі і розвивати різні типи сервісів на існуючій мережі без прокладки додаткових оптичних волокон.

Перші WDM-системи були двоканальними з передачею на довжинах хвиль 1310/1550 нм та 1270/1330 нм. Трохи пізніше з'явилися багатоканальні рішення: CWDM (Сoarse Wavelength Division Multiplexing – грубе спектральний ущільнення) та DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing – щільне спектральний ущільнення), де назви говорять про щільності розташування інформаційних каналів в оптичному діапазоні. Саме CWDM та DWDM-системи дозволили більш раціонально використовувати існуючу кабельну інфраструктуру.

DWDM – це технологія щільного спектрального мультиплексування. Оптичні канали розташовуються в діапазоні від 1530 до 1565 нм з кроком 0,4 нм (50 ГГц) або 0,8 нм (100 ГГц). Використання великого числа несучих з мінімальним кроком між ними дозволяє передавати по парі оптичних волокон (прийом/передача) до 96 каналів. Зближення оптичних каналів дозволяє істотно збільшити ємність WDM-системи.

Технологія передачі DWDM створює основу для організації гнучких високошвидкісних інтелектуальних мереж, забезпечуючи прозору передачу постійно зростаючого трафіку, в тому числі чутливого до затримок. Технологія підтримує швидкості від 150 Мбіт/с до 400 Гбіт/с на одну довжину хвилі. На тепер в компанії DWDM.me в активній розробці знаходяться 400-гігабітні рішення.

Переваги DWDM при використанні в державних структурах:

  • Висока пропускна здатність
  • Можливість значного розширення ємності та масштабування мережі
  • Передача трафіку широкого спектру рішень
  • Поєднана гнучкість управління потоків в основних магістралях
  • Надійність та відмовостійкість
  • Можливість передачі великих обсягів даних на дальні відстані.

Обладнання DWDM.me – це повноцінна система, яка дозволяє побудувати DWDM-мережу.

Модельний ряд обладнання DWDM.me складається з кількох моделей.

Основою системи DWDM.me є шасі (розміром 1, 2 та 5U), яке дозволяє встановити окремі модулі, що виконують певні функції. Одними з таких модулів є плати транспондерів – 200G OTN Muxponder.

Для максимальної безпеки і збереження переданих даних система побудована з використанням ідеології «гарячої» заміни модулів. Слід зазначити – система DWDM.me дозволяє здійснювати централізоване управління, що значно спрощує налаштування та контроль за роботою обладнання.

ПОВНУ ВЕРСІЮ СТАТТІ ЧИТАЙТЕ В ОН-ЛАЙН ЖУРНАЛІ the CYBER SECURITY REVIEW https://bit.ly/3eIb6Wm

Читайте також:Що дасть послуга Virtual security team для вашої компанії?На варті вашого здоров’я – 3 захисники імунітету«DIGITAL EXPO – УКРАЇНСЬКІ ТОВАРИ І ПОСЛУГИ» - ІНСТРУМЕНТ ІЗ ПОШУКУ ІНОЗЕМНИХ ПАРТНЕРІВ, НЕ ВИХОДЯЧИ З ОФІСУОльга ДРАЧЕВСЬКА: Режим paperless у діїКоманда 33 MEDIA презентувала нове Міжнародне інформаційне агентство «Укрпрес-інфо» та нові національні проєкти«Nomad – чемпіон бездоріжжя, здатний дивувати. Підкори Україну з Nomad»Стефан СОФРОНІЄВ: «Кожен бізнесмен є «послом» своєї країни»ІРИНА ЗЕЛЕНІНА - Жінки-підприємниці столиціРаїса МИХАЙЛОВА - Жінки-підприємниці столиціСВІТЛАНА НАЩОКІНА - Жінки-підприємниці столиці

Календар подій

Березень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вул. Б. Хмельницького, 55,
Київ, 01054, Україна
info@kcci.org.ua
Київська торгово-промислова палата.
© 2014 Всі права захищені.Розробка сайта - Exipilis